≫ 

Ovu moćnu crnu lepoticu možete da vozite samo u Japanu

Inspirisan je kultnom sportskom kupe verzijom najdugovečnije prodavanog automobila u istoriji...

  • 0
Toyota GT86 Black Limited Foto: Toyota

Toyota ne prestaje da "izbacuje" specijalna izdanja svog sportskog modela GT86, kao da im život zavisi od toga! A ovo je poslednje u nizu…

Crno-zlatna 86-ca  sa oznakom Black Limited biće napravljena i prodata u tačno 86 primeraka i to samo u svom rodnom Japanu, najavljuje Top Gear.

Inspirisan kultnom sportskom kupe verzijom najdugovečnije prodavanog automobila u istoriji Toyota Corolla (na različitim tržištima poznatog i kao Corolla Levin, Corolla DX i Sprinter Trueno) iz kasnih osamdesetih, koja je nosila ime Black Limited AE86 Sprinter Trueno, model GT86 Black Limited dobija metalik crnu boju karoserije, zlatne 17-inčne felne i mali repni spojler.

Unutrašnjost je kompletno u koži i Alcantari, sa nekoliko oznaka Black Limited, kako vozač slučajno ne bi zaboravio koji automobil vozi.

Što se mehanike tiče, tu je nekoliko izmena u vidu Brembo kočnica sa crveno obojenim klještima i Sachs amortizera.

Snaga dolazi iz istog dvolitarskog četvorocilindričnog bokser motora kao i kod serijske verzije, koji na zadnje točkove isporučuje 204KS pri obrtnom momentu od 208 Nm.

Polovina ovih Toyota ograničene serija biće opremljena šestostepenim manuelnim menjačima, dok će ostali imati automatke sa šest brzina.

Toyota GT86 Black Limited Foto: Toyota

Video: Ovaj auto se sam vozi a uspostavlja i emocionalnu vezu sa vozačem

(Telegraf.rs/V.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA