≫ 

Najsimpatičnji policijski auto svih vremena traži novog vlasnika

Sportski dvocilindrični dvotaktni motor sa četiri brzine ima 25 "konja"

  • 0
Subaru 360 Printscreen: Twitter/@CarterSubaru

Prvi Subaru 360 sa proizvodnih traka japanske kompanije sišao je 1958. godine. Debitovao je sa masom od 453 kilograma, monokok šasijom i malim dvocilindričnim motorom postavljenim između zadnjih točkova.

Subaru je sve do 1971. godine prodao 392.000 primeraka malog automobila.

Pre nego što je proizvodnja prestala, Ministarstvo saobraćaja Novog Zelanda koristilo je jedan primerak kao službeni automobil. Uskoro bi, međutim, to malo službeo vozilo moglo da se nađe i u nečijoj privatnoj garaži.

Sportski dvocilindrični dvotaktni motor sa četiri brzine ima 25KS. Prednje i zadnje vešanje su potpuno nezavisni, a na sva četiri točka postavljene su hidraulične kočnice.

Simpatični policijski automobilčić, prepoznatljiv po kombinaciji crne i bele boje, sireni i karakterističnim svetlima, prodaje se na aukciji koju Sotbi organizuje 1. i 2. maja u Elkartu, u Indijani.

Simpatični Subaru 360 već je jednom bio na aukciji. Godine 2010. mali policijski automobil prodat je u Montereju za 16.500 dolara. Sotbi još uvek nije objavio početnu cenu za novu aukciju, piše Motor 1.

Pored Subarua 360, na licitaciji će se naći još policijskih automobila. Među njima je auto kanadske policije Ford Mustang Fox - jedan od 32 ikada napravljena primerka.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA