≫ 

"Tera" gde god da ga okreneš: Za "Lukašenkov Hummer" ne postoje prepreke

A sasvim uspešno može da se kreće i po vodi...

  • 0
Hunta Overcomer Printsctreen: YouTube/Кипяток

Ova ekstremni terenac dolazi iz Belorusije. Iako dosta podseća na ruskog Sherp-a, zbog čega biste možda mogli da pomislite da je njegov derivat, on je nastao upravo kao rival ruske "šerpe".

Overcomer, kako mu je ime, u stanju je da "tera" preko svake vrste prepreka, bila ona zemlja, blato, pesak, kamen, asfalt, sneg, voda... Da, sasvim uspešno može da se kreće i po vodi, i to brzinom do 8km/h.

Overcomer je proizvod kompanije Hunta i dolazi u nekoliko verzija. U osnovnoj ima međuosovinski razmak od 3,1 metara i ukupnu dužinu od 4,5 metara. U zavisnosti od verzije visok je između 2,5 i 2,615 metara.

Ovog mišićavog terenca pokreću, bar na prvi pogled, ne tako mišićavi agregati: turbo benzinski četvorocilindraš zapremine 1,7 litara sa 81KS ili 1,9 litarski dizel sa 95 "konja". Oba motora uparena su sa menuelnim petostepenim menjačem.

Karoserija je izrađena iz fiberglasa, a vozilo ima rezervoar u koji staje 100 litara goriva.

Hunta Overcomer na čvrstom tlu može da razvije najveću brzinu od 50km/h, ali mu to ni malo ne smeta da prolazi tamo gde mnogi četvorotočkaši ne bi smeli ni da pomisle da zađu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA