≫ 

"Putinov Rolls-Royce" dobio svoju civilnu kabriolet verziju, stižu motor i helikopter

Kada u potpunosti bude kompletirana, luksuznu Aurus porodicu činiće sedan i kabriolet S600, limuzina L700, miniven Arsenal, veliki terenac Komendant, kao i pomenuti Aurus motocikl i Aurus helikopter

  • 5
Auto-industrija se polako oporavlja od krize Foto: Shutterstock

Na internetu se pojavio snimak na kome može da se vidi kako izgleda luksuzni ruski kabriolet Aurus Senat, proizveden po porudžbini privatnog kupca. Za razliku od crnih paradnih limuzina koje smo dosada imali priliku da vidimo na Crvenom trgu za Dan pobede, ovaj "civilni" primerak je plave boje.

Karoserija je sa dvoja vrata, a napravljen je na bazi sedana Aurus Senat S600, pa je i sličnih dimenzija. A to znači da dužina iznosi preko 5,6 metara. Automobil je opremljen pokretnim platnenim krovom koji može da se rasklopi za 30 sekundi.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Lаборатория Auточистоты 🦠 (@sopun_lab) дана

U unutrašnjosti u upadaju oči paneli od prirodnog drveta i koža bež boje. Autor snimka navodi da su prednja sedišta pozajmljena od BMW-ovog kabrioleta Serije 6, kao i da su neka rešenja preuzeta od Chevrolet-a.

Po tehničkim karakteristikama kabriolet je identičan sedanu i limuzini Aurus Senat. Pokreće ga atmosferski benzinski V8 motor zapremine 4,4 litara sa 592 konjske snage, koji radi u saradnji sa malim električnim motorom od 42kW i može da posluži za prelaženje kraćih relacija. Dva agregata zajedno daju ukupnu snagu veću od 600 "konja", pri 880Nm obrtnog momenta. Toliku snagu na točkove prenosi automatski menjač sa 9 stepeni prenosa.

Krajem avgusta prošle godine u Moskvi je otvoren prvi izložbeno-prodajni salon automobila marke Aurus, kada je i obelodanjena cena "civilne verzije" sedana Senat S600. U osnovnom paketu opreme "ruski Rolls-Royce" košta 18 miliona rubalja, što je oko 220 hiljada evra.

Aurus Senat, kola, automobil Foto: Shutterstock

Kada u potpunosti bude kompletirana, porodicu luksuznih automobila Aurus činiće "osnovni" sedan S600, produžena limuzina L700, miniven Arsenal, terensko vozilo Komendant, zatim kabriolet, ali i motocikl i Aurus helikopter. Kako prenosi Russia Beyond, u ponudi bi mogao da se nađe i Aurus kupe.

Serijska proizvodnja automobila marke Aurus počeće iduće godine u fabrici Solers u Jelabugi. U ovom trenutku, vozila se za državne službe proizvode u okviru Naučnoistraživačkog automobilskog i auto-moto instituta (NAMI) u Moskvi. Osim plasmana na ruskom tržištu planira se i izvoz u inostranstvo.

Video: Putin predstavio novu limuzinu vrednu 140.000 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA