≫ 

Šta sve Rusi zameraju svom najpoznatijem terencu?

Nova Lada 4×4 ima novi enterijer, modifikovano ogibljenje, bolju zvučnu izolaciju... ali su neki nedostaci ipak ostali prisutni...

  • 9
Lada Niva 2020, Lada 4x4 Foto: Lada

Traje duže od četiri decenije, poslednjih godina je značajnije osavremenjena, a aktuelni model za 2020. nedavno je prošao kroz restilizaciju i dobio neka unapređenja. Nova Lada 4×4 ima novi enterijer, modifikovano ogibljenje, bolju zvučnu izolaciju... ali su neki nedostaci ipak ostali prisutni.

Vlasnici osvežene Lade 4×4, nekadašnje Nive, kao glavne mane navode loš kvalitet farbe i slabu antikorozivnu zaštitu. Zapravo, ovo poslednje je upravo ono što najviše i smeta vlasnicima Nive. Neki od njih navode da su primetili rđu čak i na modelima koji su iz fabrike u Toljatiju izašli početkom ove godine, piše sajt Автоновости дня.

Lada Niva 2020, Lada 4x4, Lada Urban Foto: Lada

Ako karoseriju ne zaštitite dodatno (o svom trošku, naravno), rđa se brzo javlja na obodima vrata, potom pragovima i na lukovima iznad točkova. Ovaj deo može da se zaštiti postavljanjem plastičnih oplata, koje se inače mogu naći u brojnim salonima Lade u Rusiji.

Pritužbe stižu i na račun pojavljivanja vlage ispod patosnica kod vozača, kao i u prtljažniku za vreme jakog snega ili kiše. Stara boljka koja je opstala i na osveženoj Nivi je curenje ulja i goriva. Ipak, ovaj problem se rešava relativno lako – potrebno je kupiti bolje stezaljke i zaptivke i zameniti fabričke.

Vlasnici nove Lade 4×4 žale se i na probleme sa zatvaranjem vrata prtljažnika, jer bravica ne radi kako treba. Zbog loše podmazanog sistema, dešava se da bravica ostane u jednom položaju, zbog čega vrata mogu da ostanu stalno otključana ili stalno zaključana, prenosi AutoRepublika.

Žalbe idu i na račun lošeg kvaliteta određenih komponenti, kao što su motori koji pokreću brisače i problemi sa ABS-om. Uprkos detaljnijem "ažuriranju" kroz koji je prošao najpoznatiji ruski terenac, ostavljen mu je "arhaični" upravljač, pa ovaj automobil i dalje nema vazdušni jastuk za vozača.

Lada Niva 2020, Lada 4x4, Lada Urban Foto: Lada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pjotr

    16. april 2020 | 10:30

    Ha,ha...pre će napraviti avion ,ali pusti automobil NIKADA!!!😁

  • Kragujevac

    16. april 2020 | 11:21

    Zatoje propala fabrika zastava automobila u Kragujevcu,fuseracija izrade ima svoj vek,ali veoma mali

  • Nenad

    16. april 2020 | 10:14

    Mnogo los auto limarija uzas vec posle jedne godine pojavljuje se rdja pricam za novo vozilo karoserija ista i sad i pre 30 godina potrosnja velika izolacija nikakva jednom recju uzas od auta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA