≫ 

Skuderija pomaže Italiju: Stižu maske sa znakom Ferrarija

U trkačkom delu Ferrarijeve fabrike započeta je proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme koja bi trebala da olakša borbu protiv korona virsua širom severa Italije

  • 1
Formula 1 Foto: Tanjug/AP

Jedna od najpoznatijih svetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj fabrici u Maranelu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv koronavirusa, objavljeno je na zvaničnoj veb stranici Formule 1.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, pa oni koji to mogu, preusmeravaju svoje napore u borbi protiv "nevidljivog neprijatelja".

Porodica Anjeli, koja ima udela u vlasništvu Ferrarija, Fiajta i fudbalskog kluba Juventus, obezbedila je 10 miliona evra za finansiranje, kao i brojnu drugu opremu i vozila za italijanski Crveni krst, javlja Hina.

Sada je u trkačkom delu Ferrarijeve fabrike započeta proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme koja bi trebala da olakša borbu medicinskih radnika u bolnicama širom severa Italije.

- U sledećih nekoliko dana Ferrari će proizvesti više od 100 komada opreme koju će civilna zaštita putem firmi dostaviti do najprometnijih bolnica u Italiji, saošteno je iz fabrike, gde je sva ostala proizvodnja zaustavljena, prenosi N1.

U međuvremenu, sve Ferrarijeve F1 aktivnosti su u prekidu, kao uostalom i kod svih ostalih F1 timova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žaca

    17. april 2020 | 21:24

    Treba napomenuti da su svi F1 timovi uključeni u dizajn i pravljenje respiratora i druge opreme za najugroženije. Svi najveći timovi su ponudili svoje resurse i ljudstvo u borbi protiv virusa. Mercedes AMGhpp, Ferrari, Red Bull, McLaren.... Hvala vam svima !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA