Izvadio je moćni V8 iz Audija, ugradio mu ovo i dobio "metak na točkovima" bolji od originala

Jedan od stvari na koju je Sem najponosniji je to što je "novom" električnom Audiju uspeo da zadrži pogon na sva četiri točka

  • 5
Audi Tesla Printscreen: YouTube/Deutsche Auto Parts

Jedan Audi S5 Quattro, sa V8 motorom zapremine 4,2 litra i 349KS, postao je predmet jedinstvene konverzije. Njegov vlasnik Sem došao je na ideju da omiljeni sportski kupe pretvori u ništa manje moćan automobil, ali sa pogonom na struju.

Zato je kupio jedan polovni Audi S5 sa istrošenim motorom, koji je prevalio veliku kilometražu, a zatim i havarisani Tesla Modela S 85D čiji je elektro-pogonom bio očuvan.

Zatim je iskoristio jedan Teslin elektro motor koji je, uz neophodne prerade, kao i uz namensku izradu novih delova menjača, uspešno smestio ispod haube Audija. A da bi motoru obezbedio napajanje žrtvovao je zadnju klupu i na njenom mestu kostruisao prostor za veliki set baterija.

Jedan od stvari na koju je najponosniji je to što je, uz sve prerade, svom "novom" električnom Audiju upeo da zadrži pogon na sva četiri točka.

Kada je sve bilo gotovo, dobio je prvi električni Audi S5 Quattro, čiji je pogon na merenjima pokazao snagu od 359 "konja". Za automobil sa 10 "konja" više od originala kaže da odlično ide i da su mu vozne karakteristike bolje od originala. Jedino što mu nedostaje je jedinstveni zvuk rednog "osmaka"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA