Posle respiratora, novi model: Rasni trkač sa pogonom na zadnje točkove dobio svoju otvorenu verziju

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder nastavak je priče započete početkom godine predstavljanjem modela namenjenog ljubiteljima brzine "koji žele automobil kojim upravlja vozač, a ne softver"

  • 0
Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder Foto: Lamborghini

Lamborghini je 2020. godinu počeo predstavljajući automobil namenjen ljubiteljima brzine kojima je sportska vožnja u krvi i "koji žele automobil kojim upravlja vozač, a ne softver" - Lamborghini Huracán EVO RWD.

Sada, kada epidemija korona virusa u Italiji polako jenjava, a proizvodni pogoni smanjuju proizvodnju delova za respiratora i vraćaju se na automobile, taj rasni trkač sa pogonom na zadnje točkove dobio je i svoju otvorenu verziju.

Kao i automobil od koga je nastao, Lamborghini Huracán Evo RWD Spyder pokreće V10 motor zapremine 5,2 litara uparen sa sedmostepenim mjenjačem sa duplim kvačilom, koji razvija 610KS pri obrtnom momentu od 560Nm.

To je konfiguracija koja Spyder-u, teškom 1.509 kilograma,  omogućava ubrzanje od 0 do 100km/h za 3,5 sekunde, što je nešto slabije od kupea koji isto postiže za 3,3 sekunde.

Kada je maksimalna brzina u pitanju, ona se razlikuje samo za jedan u poslednjoj cifri i iznosi 324km/h (dok je kod kupea 325km/h).

Snagu motora na asfalt prenose Pirelli P Zero gume montirane na felne od 19 inča. U ponudi su i točkovi od 20 inča, uz koje se mogu poručiti i karbon-keramičke kočnice.

Platneni krov Spyder-a sklapa se za 17 sekundi, što je moguće obaviti i u vožnji do brzine od 50km/h, a unutrašnjost automobila ostala je identična kupe verziji.

Prodaja novog Lamborghinija Huracán Evo RWD Spyder, po ceni od 175.000 evra (bez poreza), kao i isporuke već naručenih modela, počeće tokom leta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA