≫ 

Zašto se Golf "dvojka" posle 33 godine iz Bosne "vraća" u Nemačku?

Osim primeraka proizvedenih u fabrici TAS, na tržište BiH su krajem '90-ih i početkom '2000-ih, stigli brojni primerci Golfa 2 iz inostranstva. Sada su se, međutim, vremena promenila...

  • 3
Golf 2 Foto: Volkswagen

Druga generacija Golfa uživala je, a i danas uživa, kultni status na našim prostorima. Mnogim posmatračima sa strane zbog toga je bilo neshvatljivo da jedan vremešni model tako dobro "drži cenu" na tržištu polovnjaka u Bosni i Hercegovini.

Osim domaćih primeraka, od 1992. proizvođenih u fabrici TAS u Vogošći, na to tržište, krajem '90-ih i početkom '2000-ih, stigli brojni primerci Golfa druge generacije iz Evrope. Sada su se, međutim, vremena promenila...

Golf 2 polovnjak Frankfurt Foto: Printscreen/M.M. Automobile Frankfurt

Od kako je, kao model mlađi od 30 godina, stekao status "oldtajmera", Golf "dvojka" je ponovo postao popularan u zemlji u kojoj je pre 37 godina rođen. Danas se dobro očuvani primerci prodaju po cenama koje daleko nadmašuju one u BiH.

Jednu takvu "dvojka" na prodaju je ponudio nemački trgovac polovnim automobilima M.M. Automobile Frankfurt. Reč je o VW Golfu II opremljenom dizel motorom zapremine 1,6 litara, sa 54KS.

Automobil sa oznakom TAS na grilu hladnjaka je model JX, proizveden u sarajevskoj fabrici 18. juna 1987. Godine i jedan je od poslednjih primeraka sa leptir-staklima na prednjim vratima, pre redizajna obavljenog nešto kasnije te godine, prenosi Radio Sarajevo.

Trgovac Mahir Mehmedović je automobil opisao kao savršeno očuvan i bez imalo korozije. Ovaj TAS-ov Golf II je za skoro pune 33 godine prešao "samo" 102.000 kilometara.

Golf 2 polovnjak Frankfurt Foto: Printscreen/M.M. Automobile Frankfurt

Oldtajmer se prodaje po ceni od 4.990 evra, što je daleko viša cena od vrednosti istog modela na tržištu polovnjaka u BiH.

Upravo zato i ne treba da čudi što sve više dobro očuvanih oldtajmera iz te susedne zemlje završava u zapadnoj Evropi, pa bi se možda moglo očekivati da se ovakav trend nastavi.

Golf 2 polovnjak Frankfurt Foto: Printscreen/M.M. Automobile Frankfurt

Više fotografija možete pogledati na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mujo

    11. maj 2020 | 15:44

    Bili smo tehnoloski deo Evrope. Sretna I normalno vremena.

  • baki

    11. maj 2020 | 22:18

    Sretno sa prodajom

  • ROB

    12. maj 2020 | 10:51

    Tad je vladao red, rad, i kultura, a danas je pljacka i nekultura, a nerad svima dobro poznat, cast izuzecima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA