≫ 

Savršeno vozilo za buduće katastrofe juri bez vozača, nema gde ne može da prođe i samo se popravlja

Glavna namena mu je brz transport i dostava hrane, vode i lekova u ratnim zonama i područjima pogođenim velikim prirodnim nepogodama i katastrofama

  • 0
ANT, specijalno vozilo, terensko vozilo Printscreen: YouTube/Ferox

On je ANT, ima šest točkova i namnjen je vožnji po najnepristupačnijim mogućim trenima. Predstavalja projekat kompanije Ferox, nastao iz potrebe sa stvaranjem najsposobnijeg spasilačkog vozila.

Iako je ime ANT skraćenica od Advanced Necessities Transporter (engl. Napredni transporter neophodnosti), ovaj neobični automobil je i nastao po modelu pravog mrava (ant - engl. mrav) i može se koristiti u dva različita moda transporta.

Glavna namena mu je brz transport i dostava hrane, vode i lekova u ratnim zonama i područjima pogođenim velikim prirodnim nepogodama i katastrofama.

Vozilom može da upravlja vozač kao i operater daljinskim putem, a postoji i mogućnost autonomne vožnje. Sposoban je da se potpuno nezavisno ili u koordinaciji sa drugim vozilima kreće i orjentiše po teškom, nepristupačnom ili rizičnom terenu. Drugim rečima - mrav je sposoban da preživi bez pomoći čoveka.

Ukoliko do nekog problema dođe u toku vožnje, ANT ima mogućnost "samopopravke i zaštite od imobilizacije" kako ni po koju cenu ne bi skrenuo sa zadatog kursa.

Svako vozilo je opremljeno sa genratorima električne energije i čiste vode. ANT ima dva osnovna moda transporta: brzi (rapid travel) i teški (heavy load transportation). Dizajn i konstrukcija mu dozvljavaju da, u isto vreme, bude lak, okretan i efikasan, a kada zatreba i srčan i vrlo robustan.

Video: Budućnost se dešava sada: Leteći taksiji predstavljeni na sajmu u Singapuru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA