≫ 

Moćni japanac u italijanskom odelu, samo za adrenalinske zavisnike sa kojim milionom viška

Nastanak specijalne verzije sportskog automobila koji je "za života" postao legeda leži u dva broja 50

  • 9
Nissan GT-R50 by Italdesign Foto: Italdesign

Poslednja u nizu automobilskih premijera koje smo, umesto na otkazanom Salonu automobila u Ženevi imali prilike da ispratimo na internetu, održana je upravo danas.

Dva meseca nakon neodržana "fizičke" premijere, Nissan je prikazao fotografije i objavio sve tehničke detalje svog novog modela, nastaog u saradnji sa čuvenom dizajerskom kućom Italdesign.

Proizvod te saradnje je ovaj fenomenalni Nissan GT-R50 by Italdesign, supersportski automobil, čija je koncept verzija prvi put prikazana 2018. godine.

Razlog svega nalazi se u dva broja 50. Nastanak specijalne verzije sportskog automobila koji je "za života" postao legedaran leži u obeležavanju dva jubileja: 50. rođendanu kultnog Nissanovog modela i 50. godišnjici postojanja firme Italdesign.

Sam pogled na ovog "italijanskog Japanca" govori nam da se na izgledu zasta mnogo radilo, budući da ova verzija izgleda potpuno drugačiji od modela GT-R Nismo na čijoj osnovi je nastala.

Kada je pogon u pitanju, automobil pokreće ručno pravljeni tvin-turbo V6 zapremine 3,8 litara, posebno dorađen u radionicama sportskog Nismo odeljenja.

Ipak, osim podataka da motor na točkove isporučuje 720 konjskih snaga, pri maksimalnom obrtnom momentu od 780Nm, više informacija o performansama nije saopšteno

Nissan GT-R50 by Italdesign je bilo moguće naručiti još krajem 2018. godine, pa je određeni broj autmobila, od 50 koliko će ih biti napravljeno, već prodat.

Ipak, za one koji su spremni da za ovaj jednistven spoj vrhunskog italijanskog dizajna i vrhunske japanske tehnologije izdvoje 990.000 evra, naći će se još koji primerak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milion

    20. maj 2020 | 18:10

    za sta za ovo milion

  • automobilski ne strucnjak

    20. maj 2020 | 18:07

    kia stinger gt1 awd 360 hp $ 48, 000.0

  • SRBIN

    20. maj 2020 | 21:06

    Vredi svaki €... Kad moze ono smece kostati preko 2 miliona... Ono Bugatti smece... NISSAN GT-R je kvalitet i vredi svaki euro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA