• 4

Evropa postaje "električna": 100 milijardi evra za automoble na struju i izbacivanje Kine "iz igre"

20 milijardi evra biće namenjeno subvencijama za kupovinu električnih vozila, dok će ostatak biti upotrebljen za istraživanja i razvoj

  • 4

Evropska unija, po svoj prilici, planira mnogo ozbiljnije investicije u električne automobile nego do sada. U pripremi je nova strategija u okviru koje se spominje ulaganje do čak 100 milijardi evra u obnovljive izvore energije u automobilskoj industriji.

Sasvim je logično pretpostaviti da će se najveći deo tolikog budžeta odnositi na proizvodnju i prodaju električnih automobila.

Uz niz manjih ulaganja, ključne stavke u okviru ove strategije su subvencije od 20 milijardi evra za kupovinu električnih automobila, dok je ostatak od 40 do 60 milijardi evra namenjen za različite vrste istraživanja, širenje mreže stanica za punjenje baterija i slične projekte.

Za najvažniju investiciju biće zadužena Evropske alijanse za baterije, čiji cilj je da već za dve godine ima milion zaposlenih radnika u sektoru proizvodnje baterija za električna vozila. Time bi trebalo da se smanji uticaj Kine u tom segmentu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    Dizel je zakon.

  • aaaaaa

    I hoćemo da se struja ne plaća zato što je Tesla ostavio čovečanstvu izum koji će biti besplatan, tako se Tesla izrazio i mislim da bi trebali da ga ispoštujemo maksimalno!.

  • aaaaaa

    Hoćemo auta i na vodu!!! I na magnete, evo japanci su napravili motor na magnet perpetutmobile,

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima