≫ 

Kol'ko može da razvije? Sada možete i sami to da ograničite

Švedski proizvođač je, uz uvedeno ograničenje maksimalne brzine, budućim vlasnicima svojih vozila dao i još jednu novu mogućnost kada je to ograničenje u pitanju

  • 1
Volvo Printscreen: YouTube/@volvocars

Volvo je nedavno uveo ograničenje maksimalne brzine svojih vozila, bez obzira na snagu motora kojim su opremljeni. To znači da bi se moglo reći da ono čuveno pitanje "Koliko može da razvije?", u njihovom slučaju, više ne važi.

Tako bi svaki novi Volvo automobil koji se danas nalazi u salonima trebalo da ima elektronski ograničenu maksimalnu brzinu na 180 km/h, bez obzira da li se radi o osnovnom dizelu ili najsnažnijem T8 modelu. Ovakvo ograničenje ne važi jednio za vozila namenjena hitnim službama i policiji.

Međutim, švedski proizvođač je, uz pomenuto ograničenje, budućim vlasnicima svojih vozila dao i još jednu novu mogućnost kada je to ograničenje u pitanju.

Novi ključ, nazvan - Care Key, vozaču omogućava da po želji maksimalnu brzinu vozila ograniči i na manje od 180km/h. Ona je prvenstveno namnjena za slučajeve kada auto koriste drugi vozači, na primer članovi porodice, tinejdžeri početnici ili druge osobe koje su tek dobile vozačku dozvolu.

Volvo nije saopštio koje je najniža vrednost na koju je moguća ograničiti brzinu. Bez obzira na to, ova mogućnost bi trebalo da bude veoma efikasna u sprečavanju neiskusnih vozača da voze brzo.

Video: 200 na sat u krivinu je prevaziđeno: Bahati vozač zgazio 360 km/h na auto- putu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elektro-vozač

    27. maj 2020 | 14:48

    Već viđeno. U Tesli možete podesiti ograničenje brzine direktno (u kolima ili mobilnim telefonom) ili uključivanjem "valet" režima kada predajete kola nekom drugom da ih parkira. U oba slučaja postavljate i šifru za otklanjanje ograničenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA