≫ 

Plavuša, viljuškar i "ferrari": Ovako izgleda najskuplje groblje automobila na svetu

Ono što se ovde može naći predstavlja sam vrh ponude "automobila snova", bez obzira na ("agregatno") stanje u kome se nalaze

  • 1
Dubai Groblje automobila Printscreen: YouTube/Supercar Blondie

Svetski poznata jutjuberka i influenserka automobilskog sveta Aleks Hirši, poznatija kao Supercar Blondie, obišla je jedno od najvećih groblja najskupljih automobila na svetu. Sigurno ste već slušali priče o brojnim napuštenim automobilima u Dubaiju, a baš ovo je mesto na kome oni završavaju kada budu pronađeni.

Najveći broj automobila smeštenih ovde učestvovali su u nekom teškom udesu, zbog čega su bili otpisani bez mogućnosti popravke. Takvih ovde ima na hiljade, ali ima i onih manje oštećenih i koji bi u rukama dobrog majstora mogli ponovo da "stanu na svoje točkove".

Ipak, čini sa da većini biviših vlasnika ovde nije bilo teško da "otpišu" svoje bivše ljubimce. I pored toga, ono što se ovde može naći predstavlja sam vrh ponude "automobila snova", bez obzira na ("agregatno") stanje u kome se nalaze. A u nekima od njih se nađe i još ponešto...

Tu su luksuzni terenci Bentley Bentayga, Porsche Cayenne i veliki broj Mercedesa G-klase, dok deo sportske ponude čine Jaguar F-Type, Mercedes-AMG G63 i AMG GT, kao i brojni grand turismo i luksuzni automobili, čiji su "najistaknutiji" predstavnici Lamborghini Huracan, Ferrari 612 Scaglietti, Rolls-Royce Wraith.

Veći deo onih automobila koji se mogu ponovo dovesti u vozno stanje, pre ili kasnije nađe svog novog vlasnika nakon prodaje na aukciji. Šta više, ukoliko kupca posluži sreća do automobila svojih snova može doći za "male pare", pa se tako npr. u slučaju da nema dovoljno zainteresovanih jedan Ferrari California može pazariti sa "samo" 40-ak hiljada dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA