≫ 

Traktori - tempirane bombe na putu: U ovim situacijama za volanom morate da budete izuzetno oprezni!

Traktoristi su česti učesnici saobraćajnih nezgoda i nesreća, u kojima bivaju povređeni ili ginu, kako oni sami tako i njihovi saputnici

  • 23
Traktor Foto: RINA

Od kako, sa dolaskom proleća, počnu poljoprivredni radovi, regionalni i lokalni putevi po Srbiji puni su traktora. Tokom celog proleća i leta, pojavljuju se na javnim saobraćajnicama, i pored toga što retko da ispunjavaju sve zakonom propisane obaveze kada je bezbednost u pitanju. To se često odnosi kako na sama vozila, tako i na ponašanje vozača.

Zbog toga, traktoristi su česti učesnici saobraćajnih nezgoda i nesreća, u kojima bivaju povređeni ili ginu, kako oni sami tako i njihovi saputnici.

Pogledajte neke od najčešćih situacija u kojima ove poljoprivredne mašine predstavljaju veliku opasnost na putu:

Najviše traktorista i njihovih saputnika strada po završetku radova na njivi, budući da je premor vozača i opadanje koncentracije vozača, kao posledica celodnevnog intenzivnog korišćenja traktora, jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda i nesreća koje izazivaju.

Kao i vlasnici svih ostalih vozila, traktoristi su dužni da poštuju saobraćajne propise, prvenstveno zbog sopstvene, a potom i bezbednosti drugih motornih vozila i ostalih učesnika u saobraćaju. Mere koje su po zakonu obavezni da preduzmu odnose se na tehničku ispravnost, obeležavanje vozila, svetlosnu signalizaciju, zatim na prevoz drugih lica, sprečavanje nanošenja blata na kolovoz, vožnju sa priključnim mašinama...+

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SALE

    11. jun 2020 | 14:46

    Vizili smo traktore u Tugi i radili na poljima i nikad problema a sad svaki dan neku udes, faktor su ljudi jer pijani voze, pricaju na mobitelu kad voze, male su kazne za njih.

  • Zamisli

    11. jun 2020 | 15:04

    Kako nece biti tempirane bombe kad u ponoc ili jutro 2h idu magistralnim putem bez svetala signalizacije bilo cega! Samo mozes da ga poljubis u dupe u tanjirace itd. Cuj nema 1000 din za roto svetlo ajde, seljacke price. Trebas ih kazniti sa 100.000 ili oduzimanjem masine odmah kad su bezobrazni!

  • Meksa

    11. jun 2020 | 18:34

    Nocu neosvetljeni, neispravni, bez vozacke dozvole, iznose glib na puteve, stvarno poražavajuće je sve , puno im se gleda kroz prste , često u alkoholisanom stanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA