≫ 

Procurele fotografije potvrđuju najave: Ovo je novi sportski kupe-karavan iz Volkswagena

Serijska verzija ostala dosledna prikazanim crtežima kojima je Volkswagen nedavno najavio novi model...

  • 4
Volkswagen Arteon Shooting Brake

Foto: Printscreen/CarNewsChina

Volkswagen je za 24. jun najavio svetsku premijeru modela Arteon u Shooting Brake (karavan) izdanju, međutim, fotografije serijskog modela namenjenog kineskom tržištu već su "procurele" na Internet.

Model koji je zamenio Passat CC, iako u kompaniji Volkswagen to negiraju i navode da se Arteon pozicionirao između nekadašnjeg Passata CC i Phaetona (iako u Kini i dalje nosi oznaku CC!), sada je nakon forme kupea sa četvora vrata, dobio svoju karavan verziju, nazvanu Shooting Brake.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Auto klub (@autoklub.hr) on

 

Ono što se sa fotografija može primetiti jeste da je serijska verzija ostala dosledna prikazanim crtežima kojima je Volkswagen nedavno najavio novi model, kao i da je predstavljeni model u Alltrack verziji sa tzv. soft-road elementima koji karakteriše ovu vrstu vozila.

Takođe, mogu se primetiti i dva različita paketa opreme kod "procurelih" fotografija, gde je beli Arteon regularni model dok je Turmeric Yellow žuti u paketu opreme koji podseća na R-Line, sa hromiranim detaljima i fabrički zatamnjenim zadnjim staklima.

Uz to, jasno se mogu primetiti i razlike u motorizaciji, odnosno oznakama koje ova dva Arteona nose - beli nosi oznaku 330 TSI i pokreće ga 2,0-litarski turbo benzinac od 186 konjskih snaga, dok žuti Arteon nazad ima oznaku 380 TSI (barem se tako čini), što znači da se ispod haube nalazi 2.0 TSI motor od 220 "konja".

Pitanje je da li će takve oznake i pomenute pogonske jedinice biti dostupne i u Evropi, koja je tradicionalno dosta orijentisana na dizel motore. Za pretpostaviti je da će se u ponudi naći motori slični onima u aktuelnom Passatu, što će reći 2.0 TSI kao i 2.0 TDI, sa 280, odnosno 190 i 240 "konja", prenosi TopSpeed.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA