≫ 

Luksuzni kupe i u karavan verziji: Predstavljen novi Volkswagen Arteon

Volkswagen je upravo predstavio model Arteon u Shooting Brake izdanju i restilizovanu verziju poznatog kupea sa četvoro vrata, a tu je i najatraktivnije R izdanje sa 320 "konja"

  • 0
Volkswagen Arteon (1) Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon, koji je od Passata CC evoluirao u samostalni model, zamišljen pre svega kao luksuzni kupe sa četvora vrata, dobio je i svoju karavan verziju, ako se tako može nazvati, pod imenom Shooting Brake, čime je, uz Passat Variant, pojačana aktuelna ponuda karavan modela.

Atraktivno dizajniran, sa tzv. padajućom linijom krova, zakošenim vratima prtljažnika i naglašenim sportskim aspiracijama, Arteon Shooting Brake se od kupe verzije razlikuje, gledano od B-stuba ka „zadnjici“, kao i velikom panoramskom krovu, a odlikuje ga 565 litara prtljažnog prostora.

Paralelno sa predstavljanjem Shooting Brake verzije, koja je već stigla u „novom“ izdanju, Volkswagen je prikazao i restilizovani kupe, te se u odnosu na dosadašnji Arteon, restilizovani modeli razlikuju po drugačijem grilu, izmenjenim LED svetlosnim grupama, kao i svetlosnoj „traci“ koja se prostire čitavom širinom prednjeg dela.

Tu su još i novi naplaci u dimenzijama od 18 i 20 inča, a pored osnovnog i Elegance paketa opreme, tu su još i R-Line, kao i čistokrvni, sportski „R“, kojeg odlikuje atraktivan bodykit, izuzetno bogata oprema, kao i najsnažnija pogonska jedinica.

U pitanju je 2,0-litarski EA888 motor koji u Arteonu oslobađa 320 konjskih snaga i 420Nm obrtnog momenta, a „uparen“ je sa 7-stepenom transmisijom sa dvostrukim kvačilom, preko koje se snaga prenosi na sva četiri točka u okviru unapređenog Volkswagenovog 4Motion sistema.

Pored postojećih turbo benzinaca i dizela, snage od 190 do 280 konja, odnosno 150 do 200KS, Volkswagen je ponudio i hibridni Arteon eHybrid, koji je dobio pogonsku jedinicu od Passata GTE. U pitanju je 1,4-litarski TSI motor od 155 KS, „uparen“ sa elektromotorom snage 115 „konja“.

U kombinaciji sa 6-stepenim DSG menjačem, ova jedinica, deklarisane kombinovane snage od 215KS, nudi autonomiju od oko 50 km u čisto električnom režimu, pri čemu je maksimalna brzina limitirana na 140 kilometara na čas.

U enterijeru je izvršena diskretna modernizacija postojeće opreme, te je tako izmenjena armaturna tabla, sa digitalnom instrumentacijom dijagonale 10,25 inča. Nov je multifunkcionalni volan, kao i Volkswagenov infotejnment sistem, sa displejem dijagonale 8 inča, odnosno 9,2 inča u višim paketima opreme.

Kako je saopšteno, restilizovani Volkswagen Arteon, kao i Arteon Shooting Brake, u prodaji će se naći na jesen ove godine, a cene će biti poznate tokom leta.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA