≫ 

Eksplodirao mu stakleni krov iznad glave, pa sada od proizvođača traži 200 miliona dolara odštete

Staklo je navodno odjednom puklo, uz zvuk sličan pucnju iz puške...

  • 3
Mercedes ML, Mercedes-Benz M-Class ML 500 4MATIC BlueEFFICIENCY Foto: Mercedes-Benz

Nije nimalo prijatno kad ti staklo eksplodira iznad glave, i to još tokom vožnje. Upravo to se, navodno, dogodilo vlasniku Mercedesa ML350 iz 2015. godine.

On je podigao tužbu protiv nemačke kompanije u kojoj traži čak 200 miliona dolara odštete, uvećanih za troškove suđenja. Vlasnik tvrdi da je Mercedes prodavao vozila čiji panoramski krovovi mogu da puknu.

Tužilac tvrdi da je prošlog marta njegova sestra vozila auto i da je u jednom trenutku bez ikakve prethodne naznake panoramski krov jednostavno pukao. Bio je sunčan dan, a ona je vozila autoputem brzinom od 88km/h.

Staklo je navodno odjednom puklo, uz zvuk sličan pucnju iz puške. Odmah se zaustavila i imala šta da vidi - zadnje panoramsko staklo je eksplodiralo i rasulo se po zadnjem sedištu.

U tužbi stoji da je za pravilno funkcionisanje velikog panoramskog krova potrebno odgovarajuće inženjersko znanje, kao i ojačanja na optimalnim delovima, što proizvođač nije izveo na odgovarajući način. Drugi vlasnici tvrde da je eksplozija panoramskog krova zaista stravično iskustvo, jer vas u vožnji uz snažnu eksploziju zasipaju komadi stakla.

Mercedes do sada nije imao slučajeve opoziva automobila na ovu temu, a nije ni upozorio vlasnike na ovu mogućnost, stoji u tužbi. U tužbi se na odgovornost poziva i proizvođač pomenutog stakla Saint-Gobain Sekurit, prenosi Index.

Sajt Carcompliants.com navodi da je u nekim prethodnim slučajevima Mercedes reagovao kompenzacijom od 250 do 500 dolara, uz uslov da ne budu tuženi. Inače, zamena panoramskog krova košta oko 2.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    1. jul 2020 | 09:47

    200 miliona nagodbom dodje do 1 milion i svi zadovoljni! Svet je odavno velika pijaca!!!

  • Sremcica

    1. jul 2020 | 10:49

    Naj bolje bi bilo da ti prepisu celu kompaniju pošto mislim da je dvesta miliona smešna cifra za pucanje tog staklica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA