≫ 

Obilaznica radova na putu u dužini od 700 metara dugačka skoro 75 kilometara

Trasa, koja se kolima obično pređe za 50 sekundi do minut, sada će morati da se obilazi punih sat vremena i 18 minuta

  • 1
Auto put Beograd Niš Foto: Mateja Beljan

Vozači koji žive u engleskoj varošici Oler prinuđeni su da, zbog radova na putu u dužini od 700 metara, zaobilaznim putem voze duže od sat vremena, da bi stigli na drugi kraj ulice.

Deo magistralnog puta A372 koji prolazi kroz okrug Somerset zatvoren je kod tog mesta zbog zamene gornjeg asfaltnog sloja. Zvaničnici su saopštili da radovi trajati nedelju dana i to neprekidno 24 sata.

Kao što u takvim situacijama i biva, određena je trasa obilaznog puta. I ništa tu ne bi bilo čudno da neko nije uočio da će trasa, koja se kolima obično pređe za 50 sekundi do minut, prema procenama, morati da se obilazi punih sat vremena i 18 minuta, budući da je njena dužina 46 milja, odnosno 74 kilometra i 2 metra.

Glavni razlog ovog besmislenog "zaobilaznog rešenja" su propisi, prema kojim zatvaranje jednog puta podrazumeva da alternativna ruta mora da bude put iste kategorije, piše Express.

A kako u tom delu Velike Britanije nema magistralnih puteva kojima bi ovaj obilazak mogao da bude kraći, meštani Olera će periodu radova morati da od kuća kreću sat ranije, ili da sa kraja na kraj svog mesta idu peške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA