• 16

Obilaženje "tempirane bombe": Kada traktor blokira saobraćajnicu i najbolji vozači se teško snalaze

Pogledajte situaciju na slici, pa pokušajte za što kraće vreme da odgovorite na pitanje...

  • 16

Traktori su poznati kao tempirane bombe na putu, o čemu smo u rubrici Auto već pisali. Od kako, sa dolaskom proleća, počnu poljoprivredni radovi, regionalni i lokalni putevi po Srbiji su ih puni.

Zato je tokom letnjih meseci posebno značajno biti izuzetno pažljiv kada ih uočite na putu. Naročito kada je preticanje u pitanju. A u današnjoj saobraćajnoj situaciji imamo duplo preticanje.

Postavlja se pitanje kako će se automobil koji se kreće srednjom trakom ponašati u situaciji na slici.

Kako crveni automobil, koji se kreće srednjom trakom, treba da se ponaša u situaciji kada je saobraćaj krajnjom desnom trakom onemogućen?

Glasajte
Auto obilazenje, preticanje na putu, 3 trake, isprekidana linija, traktor

Ilustracija: Nikola Jovanović

Odgovor

Vozač crvenog automobila, koji se kreće srednjom trakom, obavezan je da dozvoli uključivanje jednog vozila u saobraćajnu traku kojom se kreće.

Tačan odgovor je pod brojem 1.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    Tuga koliko se ne zna saobracaj. Ako je saobracaj onemogucen u jednoj traci, a u pitanju je visetracna saobracajnica za jedan smer, vazi zip pravilo ili pravilo rajfeslusa kako se jos naziva. Procitajte malo zakon o bezbednosti saobracaja, proguglajte pre nego sto ovde pisete i komebtarisete.

  • Miki

    Gde ste vi polagali.citam komentare i ne verujem

  • Miroslav Tordaji

    Traktor je tempirana bomba a u stvari vozači automobila ne znaju propise... ima smisla ☹️... A sad mi pokažite jednu sliku da u Srbiji ima lokalni ili regionalni put sa tri trake u jednom smeru.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima