≫ 

Da li je ovaj automobil najotporniji na krađu?

U nove Golfove je nemoguće ući i pokrenuti ih ako u džepu ili u blizini vozila nemate originalni VW ključ

  • 0
Auto, automobil, folcvagen golf 8, Volkswagen Golf 8 Foto: volkswagen-newsroom.com

Nema sumnje da su modeli Volkswagena među najpopularnijima, kako u Evropi, tako i u ostalim delovima sveta. Ta ljubav, međutim, ima i svoju "tamnu stranu".

Vozila najvećeg nemačkog i drugog proizvođača na svetu često se nalaze na meti lopova, širom Evrope, kao i kod nas.

Zbog toga je nemački autoklub - ADAC, sproveo test otpornost na krađu aktuelnog Golfa osme generacije. Zaključak testiranja glasi da je "osmica" automobil u potpunosti otporan na krađu pomoću tzv. relejnih kutija.

To znači da je u nove Golfove nemoguće ući i pokrenuti ih ako u džepu ili u blizini vozila nemate originalni VW ključ.

Naime, Golf 8 je opremljen UWB tehnologijom koja detektuje radio signal i tačno procenjuje da li taj signal dolazi sa originalnog VW daljinskog ključa ili je, ipak, u pitanju uređaj koji taj signal simulira i pomoću koga lopovi pokušavaju da uđu u automobil.

Budući da je krađa pomoću relejnih kutija jedan od najčeščih vidova krađe savremenih automobila, na šta je Golf otporan, može se reći da je najpopularniji Volkswagenov model trenutno među najotpornijim automobilima na krađu.

I pored toga, uvek treba biti na oprpezu oprezan budući da kriminalci uvek traže nove metode kako bi efikasno obavljali svoj "posao".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA