≫ 

Rusi testiraju najbrži vojni terenac

Pod vozila otporan je na eksploziju minsko-eksplozivnih sredstava ekvivalneta dva kilograma TNT-a

  • 4
Strela Terenac Printscreen: YouTube/Телеканал Звезда

Ruski TV kanal Zvezda nedavno je objavio snimak testiranja novih modela oklopnih automobila, čija je glavna zvezda bio oklopni automobil Strela, proizvod kompanije VPK.

Zajedno sa Strelom prikazan je i već poznati proizvod kompanije VPK - Tigr. Na snimku se vidi razlika između dva terenca, pre svega u gabaritima.

Strela je klasifikovana kao oklopni automobil lake kategorije. Vozilo je napravljeno od domaćih komponenti i ima veliku perspektivu za uvođenje u jedinice ruske armije i Rosgvardije, kao i za izvoz.

U vozilu će moći da se prevozi do osam vojnika. Oklopna zaštita omogućava zaštitu od pancirno-zapaljive municije kalibra 5,45x39mm i 7,62x39mm, koja se ispaljuje iz automatskih pušaka AK-74 i AKM. Pod vozila je otporan na eksploziju minsko-eksplozivnih sredstava ekvivalneta dva kilograma TNT-a, prenosi Russia Beyond.

- Strela će imati masu od oko 4,7 tona, što je veoma zahvalno za transport vozila i vazdušnim helikopterima - izjavio je generalni direktor kompanije VPK Aleksandar Krasoviski je agenciju TASS.

Ovo vozilo visoke pokretljivost biće u stanju da dostigne brzinu i do 155km/h. U ovom momentu razvijena je celokupna porodica ovih vozila, koja se može da se upotrebi za izvršavanje različitih zadataka, što podrazumeva integraciju različitih vidova naoružanja i druge vojne tehnike.

Video: Iz Rusije stiglo 10 transportera za Vojsku Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸 ❤️ 🇷🇺

    21. jul 2020 | 13:08

    Rusija sila broj 1 u svetu

  • 🍦Goranac

    21. jul 2020 | 12:34

    Lepa Mašina samo gde nadjose da postave snikam sa curenjem Ulja ( 0.23 sec) mora da ga Šofer negde dobro odrao..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA