≫ 

Više od 40 godina je bio slep, a čim je progledao seo je za volan "žutog monstruma" i nagazio gas

Auto je kupio a da ga prethodno uopte nije ni video, i još pre nego što je položio vožnju...

  • 2
Chevrolet Corvette Printscreen: YouTube/CarFaction

Majk Šikerovski je čovek za koga se gotovo ceo njegov život znalo da nikada neće moći da vozi automobil. Ipak, on je nedavno seo za volan moćnog sportskog automobila sa V8 motrom od 650 "konja" i "nagazio gas do daske"!

Taj 44-orogodišnjak i kanadske provincije Alberta rođen je sa oštećenjem očiju, zbog koga je zvanično proglašen osobom sa teškim oštećenjem vida. To ga je, naravno, diskvalifikovalo, kao mogućeg vozača.

Međutim, nakon što se podvrgao teškom eksperimentalnom hirurškom zahvatu, Majku se posle više od četiri decenije povratio vid. A jedna od prvih stvari koje je poželeo da uradi kada je progledao je da sedne za volan i "nagazi" gas.

Upravo zbog toga, za svoj prvi automobil izabrao je čuveni Chevrolet Corvette.

Šikerovski je rođen sa nistagmusom, oboljenjem poznatim i kao titranje očiju, koje se manifestuje nekontrolisanim i nenamernim "igranjem" očiju. I pored toga što je tehnički mogao da vidi, ono što je gledao uvek je bilo van fokusa njegovog pogleda. Kako sam kaže, ono što je mogao da vidi izgledalo je kao fotografija nastala u trenutku kada se neko, u trenutku fotografisanja, pomerio aparat.

Međutim, čim je izlečio vid prijavio se u auto školu i kupio svoj prvi automobil - Chevrolet Corvette, prethodne, sedme generacije.

Auto je kupio a da ga prethodno nije ni video, i pre nego što je položio vožnju, piše Global News. Početkom jula je položio "iz prvog", i od tada ne izlazi iz svog žutog kupea.

I pored toga što je za njega, posle toliko godina, vožnja "korvete" neverovatno iskustvo, koje mu pričinjava veliko zadovoljstvo, Majk da je ipak najbolja stvar koja mu se dogodila sa povratkom vida to što sada mnogo kvalitetnije može da provodi vreme sa svojom decom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA