Jedna marka automobila "pretplaćena" je na kazne za prekoračenje brzine

Iako je Porsche sinonim za snagu i brzinu, izgleda da njegovi vozači mogu da se kontrolišu prilično dobro...

  • 5
Audi RS 5 Sportback 2.9 TFSI quattro Foto: Aleksandar Savin

BMW je tek na četvrtom mestu, Porschea uopšte nema, dok vozači Audija sakupljaju najviše kaznenih bodova.

Nemački portal koji se bavi uslugama osiguranja Verivox, analizirao je ugovore o osiguranju automobila kako bi ustanovio koje modele voze vozači koji dobijaju najviše kaznenih bodova zbog saobraćajnih prekršaja.

Iako je Porsche sinonim za snagu i brzinu, izgleda da njegovi vozači mogu da se kontrolišu prilično dobro, budući da među 10 modela automobila kojima nemački vozači "zarađuju" najviše kaznenih bodova, nema ni jednog Porschea.

Umesto njega, jedna marka se "pretplatila" na kazne za prekoračenje brzine, a to je Audi. Analizirani podaci pokazuju da su čak pet Audijevih modela među onima čiji vozači prikupe najviše negativnih bodova u odnosu na prosek: A5, A6, Q5 i TT modeli.

- Udeo vozača sa najviše sakupljenih bodova bio je najveći kod Audija Allroad Quattro, 96 odsto iznad proseka za sve modele. Sledi Audi A5 sa 66 odsto i Škoda Superb sa 57 odsto iznad proseka - naveo je Volfgang Šuc, direktor Verivox-a.

Na četvrtom mestu je BMW Serije 5, Mercedes CLK je peti.

Inače, lista "grešnika" je čvrsto u nemačkim rukama, prenosi Revija HAK. Među prvih 10 automobila pojavljuje se samo jedan strani model - Volvo V70, koji se našao na osmom mestu (tu su još Audi TT, Audi A6, BMW serije 3 i Audi Q5).

Video: Vozi Fiću 190 na sat, nešto spalo i oborilo saobraćajca: Ovo je Ljubiša kralj svih Balkanaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    16. avgust 2020 | 11:13

    U smederevu bolje bicikle da vozimo gde god da se krene ogranicenja 40 ili 30 a kamere na sve strane... Netreba se bahato ponasati ali preterano je vise, Srbija se svela na punjenje budzeta preko kazni! I u doba tita su bile ulice al se vozilo, s sad savremeniji automobili sa boljom kocionom moci a ogranicenja haos..

  • Zoki

    16. avgust 2020 | 23:09

    UMESTO DA GLEDAM NA PUT, JA GLEDAM PO BANDERAMA GDE SU POSTAVLJENE KAMERE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA