≫ 

Više se ni u garaži ne mora na blagajnu: Beograd dobio novu aplikaciju za plaćanje parkinga

Aplikacija automatski locira u kojoj zoni se nalazi vozilo i korisniku omogućava da plati parkiranje slanjem SMS poruke, platnom karticom ili sredstvima koja je deponovao na samoj aplikaciji

  • 2

JKP "Parking servis" uveo je novu aplikaciju za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg slobodnog parking mesta.

Aplikacija automatski locira u kojoj zoni se nalazi vozilo i korisniku omogućava da plati parkiranje slanjem SMS poruke, platnom karticom ili sredstvima koja je deponovao na samoj aplikaciji, navodi se u saopštenju "Parking servisa".

Novina je da se parkiranje u garažama sada može platiti elektronski, bez odlaska na blagajnu i bez kontakta sa inkasantima - jednostavnim skeniranjem kartice, koju korisnici preuzimaju na ulasku u parkiralište i plaćanjem onlajn direktno iz aplikacije.

Osim toga, informaciju o izdatim elektronskim dnevnim kartama, osim na sajtu, korisnici će dobijati i putem nove aplikacije.

Potrebno je da se registruju, a "Parking servis" će im slati obaveštenje da li je za to vozilo izdata elektronska dnevna parking karta, kao i kada im ističe plaćeno vreme parkiranja.

Na aplikaciji postoji i mogućnost da korisnici uplate depozit od 200 do 2.000 dinara i da tim sredstvima plaćaju sve usluge.

Aplikaciju "Parking servisa" za mobilne telefone korisnici mogu besplatno da preuzmu u "Google Play" i "App Store" prodavnicama, kao i skeniranjem QR koda na svim saobraćajnim znakovima u zonskom području parkiranja.

Korisnici mogu da koriste aplikaciju za više vozila unosom registarskih oznaka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Discovery

    17. avgust 2020 | 14:11

    Sa dosadašnjom aplikacijom "Start-stop" računanje parkiranja i plaćanje je bilo moguće po minuti, a za ovu novu aplikaciju tu mogućnost niko i ne spominje. Nekada se parkiram 15, drugi put 20, a treći put 25 min. i kad sabereš to je sat vremena i za ta tri parkiranja platim samo jedan sat. Ovako, za svako parkiranje plaćaš ceo sat, znači, tri puta skuplje.

  • 6+4+3=2

    19. avgust 2020 | 07:36

    ti sedi u gsp pa se vozi za parking nebrini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA