≫ 

Tesla za Topaloviće: I vozila za odlazak "na onaj svet" postaju električna

Zahvaljujući nemačkoj kompaniji BINZ International, širom Zapadne Evrope sada je dostupno i ekološki podobno pogrebno vozilo...

  • 0
BINZ.E - Tesla Model S Foto: BINZ International / Promo

Verovatno zvuči pomalo morbidno, ali je pomama za električnim automobilima koji mogu da uđu i u stroge centre velikih gradova Evrope, zahvatila je i klasu pogrebnih vozila.

Nemačka manufaktura BINZ International je kompanija specijalizovala za modifikacije karoserija automobila. Pored produženih luksuznih limuzina, ona u svom portfoliju ima i pogrebna vozila bazirana na aktuelnim modelima, pa je tako BINZ H2 baziran na Mercedesovoj E-klasi.

Najnoviji model iz njihovog programa jeste BINZ.E, odnosno modifikovani Tesla Model S, jedno od prvih električnih pogrebnih vozila na svetu. Možda zvuči bizarno, ali je potražnja u velikim evropskim gradovima za električnim vozilima ove vrste znatno povećana u poslednje vreme, piše TopSpeed.

Takođe, kada rekosmo "jedan od prvih", treba napomenuti da kompanija Brahms Electric Vehicles već nudi tri električna pogrebna vozila - Nissan LEAF u standardnoj i produženoj verziji, Nissan eNV200 kombi, kao i - upravo Tesla Model S!

Za sada nije poznato na kojoj verziji Tesle je BINZ.E baziran, mada se pretpostavlja da je 75D koji raspolaže sa oko 415 "konja" snage.

Ono što, međutim, BINZ.E nudi je za oko 35 kilometara veći domet u odnosu na Brahmsov model, odnosno 350 kilometara ukupne autonomije sa jednim punjenjem baterija. Cena nije poznata, ali će verovatno biti slična Brahmsovom modelu, koji košta nešto više od 150.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA