≫ 

On je "srebrni metak", jedan od 50

Prestižna britanska automobilska marka Rolls-Royce predstavila je specijalnu, ograničenu seriju modela Dawn u roadster izdanju koja je dobila ime - Silver Bullet

  • 0
"Srebrni metak": Rolls-Royce Dawn Silver Bullet Foto: Rolls-Royce/Enes Kucevic

Bogato istorijsko nasleđe i višedecenijski sinonim prestiža uvek su dobra kombinacija, a samim tim i inspiracija za neku specijalnu verziju kojom može da se obeleži određena epoha, model ili jubilej.

Tako je i ovoga putu u slučaju kompanije Rolls-Royce, koja je predstavila specijalnu ediciju kabrioleta Dawn u roadster izdanju, što će reći da je ovaj prestižni kabriolet namenjen za dve osobe. Biće proizveden u ograničenoj seriji od svega 50 primeraka.

Kako britanski proizvođač navodi, ovaj model je inspirisan Rolls-Royce automobilima iz davnih '20-ih godina prošlog veka, a pored atraktivne "Brewster Silver" srebrne boje, odlikuje ga svetlo-smeđi enterijer sa velikim aerodinamičkim lukovima iza sedišta, u istoj nijansi.

Automobil pokreće već dobro poznati 6,6-litarski V12 tvin-turbo agregat koji oslobađa 570 konjskih snaga i 780 Nm obrtnog momenta. Iako je podatak o ubrzanju gotovo nevažan za ovakav tip vozila, fabrika navodi da je samo 4,9 sekundi potrebno da Dawn Silver Bullet od 0 stigne do 100 kilometara na čas, prenosi TopSpeed.

Cena Rolls-Royce-a Dawn Silver Bullet još uvek nije saopštena, ali je logično da će koštati osetno više u odnosu na standardni Dawn, koji startuje od oko 280.000 evra. Drugim rečima, možemo slobodno očekivati cenu od nekih 350.000 evra...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA