I oni G-klasu za trku imaju, ali njihova košta samo 15.000 evra

Proizvodi se od 2008. godine i nedavno je dobio novu, drugu generaciju...

  • 0
Force Gurkha Foto: Force Motors

Legendarni i širom sveta prepoznatljivi automobili često služe kao uzor onima ne tako poznatima van zemalja ili područja u kojima se proizvode.

Naravno da se "iz aviona" vidi da ovaj trenac baš i nema mnogo veze sa Mercedesovom G-klasom, ali bi se moglo reći na na nju makar malo (želi da) liči. Kao i na klasični Land Rover Defender, takođe...

Ovo je, van Indije i Jugoistočne Azije gotovo nepoznat indijski terenac Force Gurkha. Proizvodi se od 2008, a ove godine je dobio novu drugu generaciju. A, za razliku od pomenutih uzora, prilično pristupačan široj populaciji, budući da u najskupljoj verziji košta samo 18.000 dolara, odnosno 15.240 evra.

Osim sličnih linija, Gurkha ipak ima "nešto malo" Mercedesa u sebi, budući da ga pokreću dva motora koja se proizvode po licenci iz Štutgarta, u okviru poslovne saradnje koja traje duže od četiri decenije.

Prvi, četvorocilindrični turbodizel, ima zapreminu od 2,2 litra i razvija 140 konjskih naga, dok drugi od 2,6 litara ima samo 85 "konja" budući da nije turbo.

Iako, prema izgledu unutrašnjosti, deluje spartanski i zastarelo, u njegove terenske sposobnosti ne bi trebalo mnogo sumnjati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA