Star 24 godine, prešao 250.000 km, početna cena 23, prodat za više od 200.000 dolara

Nedavno je na eBay aukciji prodata prava automobilska egzotika, možda ne toliko sa tehničke, koliko sa "vlasničke" strane, budući da je nekada pripadao slavnom Majkl Džordanu

  • 1
Mercedes-Benz S600 Coupe Foto: Beverly Hills Car Club / Promo

Ako vam kažemo da je Mercedes-Benz S600 Coupe (C140) iz 1996. godine na eBay aukciji dostigao cifru od čak 202.200 dolara, nećete nam verovati.

Toliki iznos teško može podići i činjenica da se radi o izdanju koje je "potpisao" tjuner Lorinser, jer za tu cenu može da se kupi novi Porsche 911 Turbo S.

Ali, ako vam kažemo da je to automobil koji je nekada vozio i od Lorinsera poručio slavni košarkaš Čikago Bulsa, Majkl Džordan, onda je to sasvim druga priča!

Aukcija je počela simboličnim iznosom od 23 dolara, da bi nakon 177 ponuda, dostigla pomenuti iznos od preko 200.000!

Automobil pokreće atmosferski 6,0-litarski V12 motor koji oslobađa 390 konjskih snaga i 570 Nm obrtnog momenta, uparen sa 5-stepenim 5G-Tronic automatskim menjačem. Vozilo je prešlo 157.085 milja, odnosno 252.804 kilometara.

Na njemu se nalaze upadljivi veliki Lorinser hromirani naplaci, ima panoramski krov ("šiber"), kočioni diskovi na sva četiri točka se podrazumevaju, kao i kožni enterijer u sivoj boji. Naravno, tu su još i grejana elektropodesiva sedišta, tempomat, dvozonski klima-uređaj i slično, prenosi TopSpeed.

Prodavac je Beverly Hills Car Club, koji je uz solidan broj fotografija vozila, priložio i sertifikat autentičnosti vozila i njegovog vlasništva od strane slavnog Majkl Džordana, kao i njegove bivše supruge Huanite Venoj Džordan.

Šta reći na kraju, osim da se još jednom potvrdilo da za krajnju cenu nije baš bitno koji je automobil u pitanju već ko je taj automobil vozio...

Video: Batine zagarantovane: U pojedinim delovima Balkana Golf dvojka i majka se ne vređaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA