Kažnjen šef policije, jer nije dovoljno kažnjavao vozače

Kada je 2017. postao šef policije odlučio je da poboljša negativnu reputaciju grada, tri godine kasnije zbog je platio ceh...

  • 6
Policija, Amerika, Saobraćaj Foto: Unsplash

Morison je gradić u centralnom delu američke države Kolorado sa populacijom od samo 428 stanovnika, koji je na lošem glasu kao mesto sa najstrožijom policijskom kontrolom saobraćaja u SAD.

Svake godine ga poseti veliki broj turista zahvaljujući popularnom nacionalnom parku Red Roks. Vozači su se često žalili da su znakovi za restriktivna ograničenja brzine kretanja vozila, postavljeni iza oštrih krivina gde ih je nemoguće videti i usporiti na vreme.

Naravno, u blizini bi uvek bio parkiran policijski automobile, pa je u takvim uslovima, pisanje kazne je bilo neizbežno.

Kada je Džordž Mama postao šef policije 2017. godine, odlučio je da poboljša negativnu reputaciju grada, pa je svim policajcima naredio da pišu kaznu samo u slučajevima gde je zakon drastično prekršen.

Naravno, nije bilo potrebno da prođe mnogo vremena pre nego što su se političari u Morisonu počeli da se žale kako je priliv u budžet generisan kroz naplatu kazni drastično smanjen, iako je i dalje bio impresivno visok spram broja stanovnika. Tokom prošle godine iznosio je 988.856 dolara.

Primera radi, Mamin prethodnik Rudi Sandoval se mogao pohvaliti sa brojkom od preko 1,15 miliona zelenih novčanica. Suma je svakako bila ogromna kada se zna da je čak 146, od spomenutih 428 građana Morisona, penzioneri koji žive u staračkom domu i ne poseduju automobil, pa se pretpostavlja da su na udaru uglavnom bili turisti.

Nakon što je Mama odbio da naredi zaposlenima da pišu više kazni iz "moralnih razloga", političari su odlučili da ga pošalju u preranu penziju. Mama ima 64 godine i zakonski nije morao da se penzioniše još najmanje tri godine, i u tom slučaju bi dobio najveće beneficije, prenosi AutoRepublika.

U intervjuu za lokalne medije, izjavio je da nije postao policajac da bi punio državnu kasu, već da bi osigurao bezbednost građana, ali da nema živaca da se bavi politikom, pa je pristao na uslove rane penzije.

Njegovi policajci su potpisali peticiju i predali je lokalnom sudu sa željom da njihov komadant zadrži svoj posao, ali je žalba odbijena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    29. avgust 2020 | 17:32

    U pravu je čovek sto posto ,a ne kao kod nas samo piši, izmišljaju oko Sokolovo, onaj odvali oko sokolovo u garažu sad ima da radi doveka da popravi štetu..

  • Miki

    29. avgust 2020 | 17:25

    Penzilnisali ga uvode sokolovo oko da Pune budzet ugledali se na Beograd.

  • Boki

    29. avgust 2020 | 21:23

    Kada bi svaki policajac razmišljao na isti način reputacija policije bi bila značajno bolja, poštovao bi se njihov posao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA