≫ 

"Veoma je dobar!": Mask pohvalio glavnog Teslinog rivala

Glavni adut nemačkog Volkswagena u srednjoj klasi elektirčnih vozila od šefa Tesle je jedino dobio "packu" da je malo "kritičan sa brojem obrtaja, pri velikim brzinama"

  • 2
Volkswagen ID.3 VW ID.3 / Foto: Volkswagen

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask prošle nedelje je boravio u poseti Nemačkoj, gde se na aerodromu u Braunšvajgu susreo sa predsednikom nemačkog automobilskog giganta Volkswagena Herbertom Dajsom.

Mask je, koji je prethodno posetio Teslinu nemačku fabriku Giga Berlin, nakon dvosatnog sastanka sa šefom VW-a, dobio priliku da provoza električni Volkswagen iD.3, glavni adut nemačke komapnije u srednjoj klasi elektirčnih vozila.

Mask je ocenio da je iD.3, koji bi trebalo da postane glavni tržišni rival Teslinom Modelu 3, da je "veoma dobar za automobil koji nema sportske karakteristike". On se zanimao za kapacitet baterije i tehnologiju novog VW modela i pohvalio osećaj za upravljačem.

Glavni adut nemačkog Volkswagena u srednjoj klasi elektirčnih vozila od šefa Tesle je jedino dobio "packu" da je malo "kritičan sa brojem obrtaja, pri velikim brzinama".

Poređenja radi, Volkswagen iD.3 se na nemačkom tržištu prodaje sa početnom cenom od 35.000 evra i, u zavisnosti od konfiguracije, sa jednim punjenjem baterija prelazi od 330 do 550 kilometara. Tesla Model 3 startuje sa cenom od 42.900 evra i, sa jednim punjenjem, ima domet od 402 do 543 kilometra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. septembar 2020 | 18:26

    Dok ne bude domet baterije 2000 km sa jednim punjenjem biću veran dizelu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA