≫ 

Električni "trampomobil": Moćni pikap sa 4 motora ugrađena u točkove oduševio šefa Bele Kuće

Lordstown Endurance je prvi pikap kamionet ikada koji, osim tovarnog prostora, ima i poseban prtljažnik...

  • 0
Lordstown Endurance na travnjaku Bele Kuće

Foto: Twitter/@WhiteHouse

U jeku predsedničke kampanje u SAD, aktuelni šef Bele Kuće predstavio je novi američki pikap kamionet sa elektičnim pogonom - Lordstown Endurance.

Ovo terensko teretno vozilo delo je komapnije Lordstown Motors i proizvodiće se u nekadašnjoj fabrici General Motorsa u Lordstaunu, u Ohaju (što analitičari vide kao jedan od Trampovih pokušaja da privuče veći broj glasača iz te američke države).

GM je pomogao osnivanje te fabrike električnih vozila, nakon što je prethodno, na istom mestu ugasio proizvodnju modela Chevrolet Cruze. I sam Tramp je, u kraćem govoru, napravio grešku, pa je novi pikap pomešao sa GM-om, ali se ubrzo ispravio.

Tramp je bio potpuno oduševljen činjenicom da vozlo ima četiri elektromotora ugrađena u svaki točak po jedan, za šta je direktor Lordstown Motorsa Stiv Barns rekao da je to rešenje omogućilo da Endurance bude prvi pikap ikada koji, osim tovarnog prostora, ima i poseban prtljažnik.

Inače, ovaj kamionet pokreću pomenuta četiri elektromotora, koja ostvaruju zajedničku maksimalnu snagu od 440kW, odnosno čitavih 590 konjskih snaga.

Prošle nedelje objavljen je podatak da je već 40.000 kupaca rezervisalo svoj pikap, koga mnogi vide i kao konkurenciju Teslinom Cybertruck-u.

Ipak, ta brojka nije ni blizu toga koliko se zaintresovanih kupaca već izjasnilo za Teslin model, koga je rezervisalo čak 600.000 ljudi.

Lordstown Endurance se prodaje po početnoj ceni od 52.500 dolara, a prve isporuke se očekuju tokom januara 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA