Nove "mačke sa ostrva": Jaguar predstavio svoje "osvežene" limuzine

Nakon nedavnog "podmlađivanja" modela F-Pace, Jaguar nastavlja sa "zatezanjem bora" svojih modela...

  • 0
Jaguar XE Jaguar  XF Foto: Jaguar

Jaguarove limuzine XF i XE upravo su prošle "tretman podmlađivanja". Izmene eksterijera su prilično diskretne i odnose se na prednji branik, koji je dobio drugačije usisnike vazduha, modifikovani gril, zadnji odbojnik, kao i svetlosne grupe, koje su sada izrađene u LED tehnologiji.

Najveće izmene odnose se na pogonske jedinice, pa tako unapređeni modeli stižu sa novim turbo-dizel motorom, koji koristi tzv. mild-hibrid tehnologiju. Reč je o motoru zapremine dva litra, koji uz pomoć 48-voltne litijum-jonske baterije, oslobađa 204 konjske snage i 430 Nm obrtnog momenta.

Tu su i dva turbo-benzinska motora, ustvari jedan, ali u dve verzije snage - od 250 i 300 "konja", koji uz pomoć 8-stepenog automatskog menjača, Jaguaru XF obezbeđuju ubrzanje do 100 km/h za 6,5 sekundi, odnosno 5,8 sekundi u slučaju snažnije verzije. Snažnija verzija poseduje i 4X4 pogon, dok se kod slabijeg snaga isporučuje samo na zadnje točkove, prenosi TopSpeed.

Primetan napredak načinjen je i u enterijeru, pa je sada implementiran Pivi Pro infotejnment sistem, koji podrazumeva digitalnu instrumentaciju dijagonale 12,3 inča, centralni infotejnment displej od 10 inča (XF ima 11,4-inčni zakrivljeni ekran), kao i mali 5,5-inčni ekran koji je zadužen za sistem klimatizacije.

Cena Jaguara XF startuje od 49.909 evra za limuzinsku verziju, odnosno 52.970 evra za karavan Sportbrake. Pristupačniji model XE kreće od 32.675 evra za osnovnu verziju, pa do 44.255 evra za luksuzni HSE model.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA