≫ 

"Zlato" u 500 primeraka: Vjetnamski startap počinje proizvodnju luksuznog SUV-a ograničene serije

Unutrašnjost je izrađena u kombinaciji napa kože i luksuznog drveta, koje ima različite šare kod svakog od 500 primeraka

  • 2
VinFast President Foto: VinFast / Promo

Vijetnamska startap kompanija VinFast upravo je na domaćem tržištu predstavila svoj luksuzni SUV, koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od samo 500 primeraka, pod imenom - President. Prototip vozila prikazan je na prošlogodišnjem Salonu automobila u Ženevi pod oznakom Lux V8.

Izgled velikog automobila delo je čuvenog italijanskog dizajn studija Pininfarina. Sa prednje strane ga odlikuje karakterističan gril u obliku slova "V", na čijim krajevima počinju tanki prednji farovi, a čiji oblik prati i veliki otvor usisnika za vazduh na haubi. "V" oblik prisutan je i u liniji koja povezuje zadnje svetlosne grupe, na čijoj sredini se nalazi "VinFast" logo.

Vijetnamski terenac u ponudi ima čak 18 različitih boja, koje dolaze u kombinaciji sa detaljima vrata, bokova, linija prozora, krovnim šinama i točkovima, koje ističu četiri različite kontrastirane nijanse (Gun Metal, Metallic Silver, Gold ili Copper), od kojih se najviše ističe "staro zlato".

Unutrašnjost je izrađena u kombinaciji napa kože i drveta, koje ima različite šare kod svakog primerka. Opremljena je 7-inčnom digitalnom instrument tablom, infotejnment sistemom sa ekranom dijagonale 12,3 inča i audio sistemom sa 13 zvučnika vrhunske klase.

Ovaj "predsednički" terenac pokreće GM-ov V8 motor zapremine 6,2 litra, sa 420 konjskih snaga i obrtnim momentom od 624Nm. Za stalni prenos snage na sva četiri točka zadužen je 8-ostepeni automatski menjač.

VinFast President od 0 do 100 kilometara na sat stiže za 6,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od skoro 300 kilometara na sat.

Početna cena velikog terenca za prvih 100 automobila iznosi 3,8 milijardi donga, odnosno 163.335 dolara, dok će se kasniji primerci prodavati po ceni od 4,6 milijardi, što iznosi 197,720 zelenih novčanica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA