≫ 

Opasan kvar: Semafor na kome istovremeno "gori" crveno i zeleno svetlo zbunjuje vozače

Neobična situacija, koja može da se pretvori u prilično opasnu situaciju...

  • 3
Semafor u Bijeljini, semafor, bijeljina 1 Foto: InfoBijeljina.com

Za problematične i opasne situacije u saobraćaju nekada nisu odgovorni sami vozači, već saobraćajna signalizacija koja ih može navestu na pogrešne zaključke i ponašanje. Nije se mali broj puta neka saobraćajna nezgoda desila zbog pogrešno postavljeg saobraćajnog znaka, loše iscrtane bele linije ili pokvarenog semafora.

Upravo jedan takav primer dolazi iz Republike Srpske, gde je u Bijeljini zabležena jedna neobična, ali i prilično opasna situacija.

Semafor u Bijeljini, semafor, bijeljina 1 Foto: InfoBijeljina.com

Fotoreporter portala InfoBijeljina zabeležio je situaciju u kojoj se vidi da semafor na ovoj raskrsnici ulica Živojina Mišića i Dimitrija Tucovića, koji u isto vreme pokazuje i crveno i zeleno svetlo.

Vozači su, na sreću, bili oprezni, na vreme primetili grešku, pa nije došlo do bilo kakvih incidenata, ali je ova i svaka druga slična situacija poruka i opomena nadležnima i u Bosni i Hercegovini, kao i u Srbiji da, redovno vode brigu od ispravnosti saobaćajen signalizacije, kako bi neka buduća eventualna tragedija bila izbegnuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    14. oktobar 2020 | 12:35

    Ne vidim zašto je to problem i drama...Zna se da, kad ne radi semafor, saobraćaj se reguliše prema saobraćajnim znacima 🙂 Samo treba biti pažljiv i koristiti mozak....

  • Prle

    14. oktobar 2020 | 12:48

    Nije pokvaren nego to znači "biti il ne biti ,pitanje je sad "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA