Renault ukida dizelaše?

Renault je odlučio da na nekim tržišima Zapadne Evrope počne sa ukidanjem dizel verzija svojih modela, a prvi na "listi za odstrel" je Kadjar...

  • 1
Renault Kadjar Blue dCi 150 4WD Foto: Aleksandar Savin

Sve strože ekološke norme u Evropi primorale su brojne proizvođače automobila da uvedu hibridne ili električne modele u svoju ponudu, koji istovremeno, lagano potiskuju dizel verzije, kojima je i najteže da ispune najnovije zakone o emisijama izduvnih gasova.

Tako je i Renault počeo sa ukidanjem dizel verzija nekih modela na određenim tržištima Zapadne Evrope, a prvi koji će ostati bez 1,5-litarskog dCi turbo dizela jeste Kadjar. Za sada nije poznato da li će slična sudbina zadesiti i snažniji 1.8 dCi motor od 150 KS.

Renault Megane Foto: Renault

Nakon njega, plan je i da Captur, pa i Clio "izgube" dizel motore, jer je i potražnja za njima u poslednje vreme opala, s tim da će kod ova dva modela, pored klasičnih benzinaca, u ponudi biti i hibridne benzinsko-električne pogonske jedinice, prenosi TopSpeed.

Jedini koji će još neko vreme ostati u ponudi jeste dizel motor u Meganu, budući da je on i najtraženiji od gore navedenih, kao i da je nedavno usklađen sa najnovijim Euro 6d i RDE2 normama. Podsetimo, Ford je pre par dana "ukinuo" Fiestu dizel, dok je Mazda još ranije najavila da će uskoro u ponudi imati samo benzinske motore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobby

    16. oktobar 2020 | 13:01

    Баш лепо, и после могу да продају Кађара са приколицом са цистерном за бензин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA