≫ 

Zimske ili za sva godišnja doba: Koje su gume bolje za vožnju zimi?

Da li takozvane "all season" gume mogu u potpunosti da zamene zimske?

  • 5
Zimske gume, šara, guma, sneg Foto: Pixabay

Kada je kupovina guma u pitanju, često smo prinuđeni da "ekonomišemo", kao bismo prošli što jeftinije, a opet zadovoljili ono što propisi od nas traže. Razmišljamo kako da iskombinujemo dve stare koje imamo, sa novima koje planiramo da kupimo, i slično.

Tada nam, kao moguće rešenje, na pamet padaju i gume za sva godišnja doba. Međutim, bez obzira na troškove, pre nego što donesmo odluku, možda nije loše da postavimo pitanje, da li tzv. "all season" gume mogu u potpunosti da zamene zimske.

Isto pitanje postavljeno je i na YouTube kanalu "Tyre Reviews" čiji je autor uporedno testiro zimske i gume za sve sezone, kako bi utvrdio kako se koje ponašaju u zimskim uslovima, na točkovima Volkswagenovog pikapa Amarok.

Za volanom snažnog terenca, ispitivao je koje su gume bolje prilikom kretanja, tako što je vozilo sa pogonom na zadnje točkove i zimskim gumama upoređivao sa vozilom sa pogonom na sva četiri točka i gumama za sva godišnja doba.

Rezultati su pokazali da pri kretanju na snegu pobeđuje vozilo sa "celogodišnjim " gumama i pogonom na sve točkove.

Međutim, kada se uključi 4x4 pogon sa zimskim gumama - pobednik je jasan. Isto se odnosi i na vožnju i kočenja sa zimskim gumama, pa se ispostavlja das u one mnogo bolja opcija za bazbednu zimsku vožnju.

Video: Muškarci: Ako ova seksi cica ume da stavi lance na točkove, koji je vaš izgovor?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    27. oktobar 2020 | 10:25

    Zimske su bolje zimi, letnje leti. All season su bolje od zimskih leti i od letnjih zimi.

  • Saša Stojanović

    27. oktobar 2020 | 13:11

    Da li je bolje leti voziti celogodišnje ili zimske gume? Ja sam do sada vozio zimske, išao do Grčke dva puta godišnje, bez problema, sada bi kupio celogodišnje.

  • Lejla

    27. oktobar 2020 | 13:41

    Nove, napumpane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA