≫ 

Imaju po 500 "konja", a trkaju se u najsporijoj trci kada

Mercedesu koga pokreće motor od 10,7 litara sa 480KS, suprotstavila se Scania opremljena agregatom od 13,0 litara sa celih 500 "konja" sirove snage

  • 0
Brzina, Brojac, Kola, Automobili, Instrument Tabla Foto: Pixabay.com

Među brojnim trkačkim disciplinama automobilskog sporta nalaze se i trke kamiona. Iako nisu baš toliko česte, i trke teškaša imaju svoje šampionate, pa čak, u Južnoj Americi, postoji i Formula Truck.

Ali ono gde ove grdosije siguno ne biste očekivali su trke ubrzanja, odnosno "drag " trke na 402 metra. Zato su momci sa YouTube kanala Carwow rešili da provere kako bi to moglo da izgleda, pa su na svojoj test stazi na crtu su izvezli dva ozbiljna tegljača.

Mercedes-Benz Actrosu, koga pokreće motor zapremine 10,7 litara sa 480KS, suprotstavila se Scania R500 opremljena većim 13,0-litarski motor na točkove isporučuje celih 500 "konja".

Kamioni su se prvo nadmetali bez dodatnog optrećenja, a potom su im zakačene prikolice, koji su im težinu izjednačile na 44 tone i trku učinile ravnopravnijom. Ko je, na kraju, u "najsporijoj trci ubrzanja ikada" izašao kao pobednik - pogledajte u videu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA