≫ 

Fordov kultni "evropski mustang" dobija verziju za 21. vek

Legendarni Capri u novom izdanju će verovatno biti zasnovan na elektirčnom Mustangu Mach-E

  • 1
Ford Capri Printscreen: YouTube/Ford Europe

Jedan od najpoznatijih sportskih automobila izašlih iz evropskih pogona Forda mogao bi da doživi svoju reinkarnaciju za 21. vek.

Legendarni Ford Capri, čije su se tri različite generacije proizvodile u period od 1968. i 1986. godine, ponovo bi mogao da se nađe na proizvodnim trakama pogona u Kelnu.

Recept na kome je Capri nastao, sportska izdržljivost i agilnost u vožnji, u kombinaciji sa elegantnim dizajnom izdužene linije karoserije, bile su recept sa uspeh, koju je ovaj proizvođač nameran da ponovi.

Automobil koji je nastao i postao poznat kao "evropski Mustang", ikao je nastao potpuno nezavisno od još legendarnijeg američkog "rođaka", sada bi konačno mogao da se poveže sa njim.

Nemački Auto Bild, koji je na svom YouTube kanalu predstavio mogući izgled Caprija za 21. vek, navodi da bi moderna verzija legenradnog "fastbek" kupea mogla da bude zasnovana na akutelnom elektirčnom modelu Mustang Mach-E, koga Ford proizvodi u Americi.

Ukoliko do toga dođe, biće svakako veoma zanimljivo videti kako će, posle više od pet decenija, izgedati povratak legendarnog kupea u električnom izdanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Moler

    4. novembar 2020 | 14:57

    Brate mili, kakav je ovo auto bio! Kao klinac sam ga obožavao, gledao sam ga kao da je porše ili ferari! I danas kada ga negde vidim, ikao ga skoro više nigde kod nas ni nema, okrećem se za njim! Šmekerica prava, baš bih gotivio da mi je jedan da ga restauriram.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA