≫ 

Novi BMW na struju leti na visini od 3.000 metara brzinom od 300 na sat

BMW je objavio video u kome se vidi Salcman dok izvodi prvi test električnog letećeg odela na visini od 3.000 metara

  • 1
BMW Logo Foto: PIxabay.com

Pionir ekstremnih sportova u vazduhu Peter Salcman dizajnirao je, u saradnji sa BMW-om i kompanijom Designworks (takođe u vlasništvu bavarskog auto giganta) leteće odelo koje koristi mogućnosti BMW-ovog električnog pogona.

Salcman je profesionalni padobranac i BASE skakač, koji često koristi "odela sa krilima" (engl. wingsuit) za prelazak većih udaljenosti, pre nego što otvori padobran. Njegov letački cilj bio je da ide još brže i da se penje još više.

Novo odelo na električni pogon mu je omogućilo postizanje brzine od 300 kilometara na sat, dok "obična" odela mogu da postignu brzine od oko 100km/h, piše Electrek.

Električni pogon odela smešten je na grudima letača i proizvodi ukupnu snagu od 15kW (20,1 KS), koja se razdvaja na dva impelera od po 7,5 kW, koja "vrte" sve do 25.000 obrtaja u minutu i proizvode potisak do 5 minuta.

BMW je objavio video u kome se vidi kako Salcman izvodi prvi test električnog letećeg odela u Austriji, na visini od 3.000 metara. Društvo su mu pravila dvojica kolega sa konvencionalnim letećim odelima.

Na snimku se vide sva trojica kako kreću da se uspinju prema planinskom vrhu, ali onda svi osim Salcmana bivaju prinuđeni da odustanu od prelaska vrha planine dok Salcman ubrzava i prelazi vrh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    9. novembar 2020 | 11:52

    Da li ce i za ovo postojati obuka vozaca? Pretpostavljam da ce jednog dana moci da se iznajmi u mms rent a car-u, bas bih voleo da poletim :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA