≫ 

Više nije toliko ekscentrična: Ovo je nova Honda Civic

Već na prvi pogled, jasno je da je novi Civic evolucija prethodnog, s tim da je na vizuelni identitet dosta uticao i model Accorda za severnoameričko tržište...

  • 1
Honda Civic 2022 Foto: Honda

Honda je upravo predstavila prototip nove 11. generacije modela Civic, koji bi u Evropi trebalo da zameni ne samo aktuelni Civic, već i "ugašeni" Accord. Prototip, praktično u serijskom izdanju, ugledao je svetlost dana u limuzinskoj verziji dok se, prema najavama, hečbek očekuje početkom sledeće godine.

Već na prvi pogled, jasno je da je novi Civic evolucija prethodnog, s tim da je na vizuelni identitet dosta uticao i model Accorda za severnoameričko tržište. Nova generacija je tako, ne samo veća, već i "ozbiljnija" u odnosu na prethodnika, sa mnogo manje nepotrebnih dizajnerskih "vratolomija".

Linije novog Civica su znatno "čistije", prednji deo, naročito maska hladnjaka, umnogome podseća na američki Accord, dok je "zadnjica" znatno drugačija u odnosu na prethodnu generaciju, i svojim formama pomalo podseća na neke evropske modele, prenosi TopSpeed.

Honda još uvek nije objavila fotografije enterijera, ali je za očekivati da će unutrašnjost novog Civica biti takođe inspirisana aktuelnim Accordom, sa mnoštvom visokotehnoloških gedžeta, počevši od digitalnih displeja, pa do naprednih sistema aktivne i pasivne bezbednosti.

Ono što, osim pogonskih jedinica, još uvek nije zvanično potvrđeno, je da li će novi Civic stići i na evropsko tržište, budući da Honda zatvara svoj proizvodni pogon u Svindonu, Engleskoj, odakle je stizala hečbek verzija, dok sedan nikada nije bio previše popularan na Starom kontinentu.

Ne treba, međutim, zaboraviti da je Honda pre par godina "ugasila" evropski Accord (koga ne treba mešati sa američkim modelom), da bi novi Civic u Evropi, u limuzinskoj verziji, mogao da zameni svog "rođaka".

Sportska Type R verzija je potvrđena, najverovatnije samo u hečbek verziji, za koju se "šuška" da bi mogla da bude hibridna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanski spijun

    18. novembar 2020 | 14:13

    Honda i Toyota su broj 1 u americi..proveren kvalitet i dugotrajni... Nemacka i Americka kola gube trku .. Koreanci kao skakavci napadaju... Srbija na pragu da predje na letece automobile :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA