≫ 

Rumuni spemaju velikog terenca: Stiže Dacia Grand Duster

Novi model dolazi umesto monovolumena Lodgy, koji na tržištu nije uspeo da ispuni ono što se od njega očekivalo

  • 0
Dacia Sandero 2020 Foto: Dacia

Nakon što su nedavno predstavljeni novi modeli Sandero i Logan, kao i najjeftiniji evropski auto na struju Dacia Spring, iz krugova rumunskog prozvođača dolaze informacije o novom velikom terencu.

Rast popularnosti SUV modela, na uštrb ostalih monovolumena, doprineo je tome da model Dacia Lodgy, iako ambiciozno predstavljen, ne ispuni ono što se od njega očekivalo, pa su kompanija iz Miovenija i njeni francuski vlasnici odlučili da ga sledeće godine zamene.

Dacia SUV (render) Printscreen: KDesign AG/Kleber Silva

Tako će na njegovo mesto doći u oktobru 2021. doći novi model, koji će se u rumunskoj fabrici proizvoditi upredo sa Dusterom i modelom Sandero Stepway. Proizvodnja osnovonog Sandera i Logana izmeštena je u Maroko, kako bi se u Mioveniju napravio prostor za nove modele.

Dacia SUV (render) Printscreen: KDesign AG/Kleber Silva

Prema pisanju francuskog magazina L'Argus, novi Dačijin terenac nosi radnu oznaku "RJI", dok ga neki mediji još nazivaju i Grand Duster.

Novi SUV će imati do sedam sedišta i biti postavljen na Renaultovu CMF-B platformu, koju će deliti sa novim Sanderom. Terenac će biti dugačak oko 4,5 metra i imati dosta agresivniji izgled, u odnosu na Lodgy na čije mesto dolazi u gami.

Prema dostupnim informacijama, "Grand Duster" će biti pokretati poznati Renaultov 1.3 TCe motorom ("dopunjen" mild-hibird sistemom od 12V), kao i hibridnim pogonom preuzetim iz Renaulta Clio E-Tech.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA