≫ 

Malo skuplje, ali i dalje među najjeftinijima: Dacia objavila cene novog Logana i Sandera

Rumunski proizvođač tvrdi da cene nisu mnogo veće u odnosu na to da novi modeli nude viši stepen bezbednosti, dodatne sisteme asistencije i bolju opremu

  • 3
Dacia Sandero, Dacia Logan i Dacia Sandero Stepway Foto: Dacia

Dok novi modeli Dacia Logan, Sandero i Sandero Stepway kreću ka prodajnim salonima, rumunski proizvođač je ovih dana objavio i njihove cene na matičnom tržištu.

Iako je prethodnih nedelja bilo nezvaničnih objava cena u pojednim zemljama, nakon zvaničnog predstavljanja u Rumuniji, ozvaničene su i cene, za koje možemo da pretpostavimo da se neće mnogo razlikovati ni na našem tržištu.

Rumunski mediji navode da one nisu mnogo veće u odnosu na činjenicu da nude viši stepen bezbednosti, kao i dodatne sisteme asistencije o kojima "vlasnici prethodne generacije modela nisu mogli ni da sanjaju".

Tako je, u poređenju da prethodnim modelom, nova Dacia Logan na rumunskom tržištu skuplja za 770 evra, ali i pored toga ostaje najjeftiniji model u ponudi. Početna cena osnovnog modela Logana, sa osnovnim Access paketom opreme SCe 65 (1,0L , 65KS) motorom iznosi 8.400 evra. Sandero sa istim motorom i paktom opreme skuplji je za 200 evra.

Sandero Stepway je potpuno dugačija priča, budući da ga je proizvođač tržišno pozicionirao na sam vrh Logan/Sandero game, piše rumunski Promotor. Zato taj krosover model u ponudi nema ni Access paket opreme, ni SCe 65 trocilindraš.

Najjeftinija Dacia Sandero Stepway dolazi sa Essential paketom opreme i TCe 90 turbo motorom, po ceni od 12.090 evra. To je čak 1.340 evra više od običnog Sandera u toj konfiguraciji, dok je Logan istom paketu 200 evra skuplji od Stepway-a.

Međutim, i pored viših cena, Dacia ostaje proizvođač sa najmanjim rasponom cena novih modela u odnosu na ponuđene nivoe opreme. Tako je razlika između najjeftinijeg i najskupljeg Sandera Stepway  2.000, dok taj odnos u slučaju Logana 4.550 evra.

Razlog toga je, kako navodi rumunski sajt, to što novi modeli u startu dolaze da visokim nivoom osnovne opreme, prvenstveno kada su bezbednosni sistemi u pitanju, dok je cena dodatnih paketa opreme niža nego kod konkurencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    25. novembar 2020 | 04:44

    Mislim da je sce 65 ks zaista slab motor za Logan, pogotovo zato što Logan sigurno nema 750 kg, već 1000+.

  • Majkl Džondar

    24. novembar 2020 | 20:45

    Znači odličan autić za naše uslove, sa plinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA