≫ 

Legendarni terenac u novom ruhu: Klasični Range Rover dobio električni pogon

Posle klasičnih britanskih limuzina koje su prošle "tretman" elektrifikacije, firma Lunaz predstavila je čuvenog terenca u novom ruhu...

  • 2

Britanska kompanija Lunaz, iz Silverstona, bavi se elektirfikacijom klasičnih britanskih luksuznih automobila, kao što su Bentley, Jaguar i Rolls-Royce modeli iz '50-ih i '60-ih godina prošlog veka, a njihov najnoviji projekat ugradnje električnog pogona u klasični terenac Range Rover izazvao je veliku pažnju.

Lunaz je do sada predstavio klasični dvosed iz pedesetih - Jaguar XK120 na električni pogon, zatim elektrifikovani Bentley Continental i kao dosadašnju krunu svog rada fantastični Rolls-Royce Phantom V iz 1961. godine.

Sada je na red došao legendarni terenac. Automobil se rastavlja do najsitnijih delova, a potom sledi proces modifikacije tokom kojeg mu se ugrađuje električni pogon. A pred kupcima je mogućnost da odaberu verzije Safari ili nešto konvencionalnije Town ili Country, piše Green car congress.

Tako je Range Rover Town fokusiran na udobnost vozača, i dostupan u varijanti sa kraćim ili dužim međuosovinskim rastojanjem. Country će imati pogon na sva četiri točka, poboljšano vešanje, stabilizatore i pojačane kočnice za što bolje performanse "of-roud" vožnje.

Svi automobili biće opremljeni savremenim tehnološkim rešenjima, uključujući klima uređaj i infotejment sistem, prenosi RTS.

Lunaz planiraja da, u prvoj fazi, proizvede 50 primeraka elektrifikovanog Range Rovera Classic, čija će osnovna cena iznostiti oko 250.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    9. decembar 2020 | 10:51

    Ja na takve automobile gledam kao na preaprirane životninje. Ubiješ ih i posle ih praviš da izgledaju kao žive.

  • elektro vozac da izvinete

    8. decembar 2020 | 16:02

    Uuuuuu to su kola 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA