RAV 4 "za siromašne"? Ne, to je nova Lada Niva za 2021.

Nakon što je AvtoVAZ od GM-a otkupio "američki deo" zajedničke kompanije, ime Niva se ponovo se vratilo pod okrilje ruske kompanije, a sada stuže i osveženi terenac...

  • 11
Lada Niva redizajn Priscreen: CarAdvice / VKontakte

Ova "njuška" svakako ne podseća na nešto što smo do sada imali prilike da vidimo od Lade. Uglavnom se svi, koji su imali priliku da vide ove fotografije, slažu da je reč o dizajnerskom rešenju koje je u velikoj meri inspirisano linijama popularnog Toyotinog trenca RAV 4.

Ipak, ove nezvanične fotografije skoro sugurno dolaze iz fabrike u Toljatiju, a u medije su "procurele" putem ruske društvene mreže VKontakte, koje je potom preneo sajt CarAdvice.

4. Toyota RAV4 / Ukupan Euro NCAP rezultat: 342 Toyota RAV 4 / Foto: Toyota

Na njima se može videti redizajnirani model Lade Nive za 2021. godinu, terenskog automobila koji je do ove godine proizvodila zajdnička američko-ruska komapnija GM-AvtoVAZ pod imenom Chevrolet Niva. Legendarna "klasična" Lada Niva se već 15-ak godina nosi oznaku Lada 4x4.

Lada Niva redizajn Priscreen: CarAdvice / VKontakte

Nakon što je ovog leta AvtoVAZ od GM-a otkupio "američki deo" zajedničke kompanije, četiri decenije prepoznatljivo ime - Niva, ponovo se vratilo pod okrilje ruske kompanije. Zato je Lada odlučila da i nova Niva dobije novo "osveženo" izdanje, pored klasičnog modela koji poslednjih godina često dobija različita, manja ili veća unapređenja i novu "šminku".

Ipak, Nivu još uvek pokreće četvorocilindarski benzinski motor zapremine 1,7-litara sa 79KS i obrtnim momentom  od 125Nm, uparen sa petostepenim manuelanim menjačem i stalnim pogonom na sva četiri točka. Isti motor se u novu Nivu ugrađuje od početka proizvodnje 1999. godine, a još uvek nije poznato da li će i on proći kroz tretman "osveženja".

Lada NIva Foto: AvtoVAZ

Takva Niva do sada se na ruskom tržištu prodavala po ceni od oko 7.900 evra za osnovnu, pa do 8.900 za bolje opremljenu verziju sa boljim terenskim karakteristikama.

Video: Černobiljski džip: Čudo na četiri točka koje vozi turiste po Zatvorenoj zoni

(Telegra.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gokčanac

    17. decembar 2020 | 11:55

    Sve kritike na račun nive stoje, ali nema terenca koji može da joj parira u ekstremnim uslovima. Mnoge poznate marke sam video kako se utronjaju, a lajka piči li piči...

  • Eh

    17. decembar 2020 | 09:41

    Eh da sam barem siromasan pa da kupim ovo. Ovako ne mogu da kupim ni jugica.

  • bob.

    16. decembar 2020 | 16:02

    Kad je uvoz nove Nive,odmah kupujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA