≫ 

Klinci prihvatili TikTok izazov, ukrali očev Range Rover, pa bežali policiji kroz tri države

Više puta su svetlima i sirenama pokušali da ih upozore i zaustave, ali su deca, umesto da stanu, još više ubrzala...

  • 0
rejndž rover evok Printscreen: YouTube/CBS New York

Jedan 12-godišnji dečak i njegova 7-godišnja nećaka upustili su se u ambicioznu avanturu vozeći se čitavih 160 kilometara u Range Roveru Evoque njegovih roditelja.

Njujorška policija je objavila izveštaj u kome se navodi da su mališani 8. decembra u 11 sati, u Kvinsu, seli u automobil, i da su zatim nakon prelaska mosta Verazano ušli u državu Nju Džersi.

Ubrzo potom, policija je reagovala po prijavi roditelja i kada su policajci ugledali neuobičajenu "posadu" automobila, i više puta svetlima i sirenama pokušali da ih upozore da se zaustave. Međutim, umesto da stanu, deca su još više ubrzala.

Policajci su odlučili da se, zbog bezbedosti maloletnika, ne upuštaju u dalju poteru, pa su ih priveli kasnije, oko 14 časova, kada su deca na odmorištu u blizini granice sa državom Delaver pokušala da iskoriste očevu kreditnu karticu za kupovinu slatkiša, javio je CBS New York.

Policija ih je prevezla u stanicu u Njujorku i ubrzo pustila kući bez ikakvih optužbi, pošto je srećom sve prošlo bez ikakvih posledica. Roditeljima je prepušteno da sami odaberu kaznu za svoju nestašnu decu.

Međutim, razlog krađe automobila roditeljima, kao i kreditnih kartica nisu nimalo bezazleni. Deca su, naime, prihvatila "izazov" postavljen na društvenim mrežama - da voze automobil sve dok ne ostanu bez goriva. Šta bi se tek dogodilo da je u pitnaju bio neki još ekstremniji izazov, možemo samo da pretpostavljamo.

- Deca su dobro. S njima je sve u redu - izjavio je lokalnim medijima dečakov ujak Džo Gangaram i zahvalio pripadnicima policije na pristupu i strpljenju, kao i na dobro obavljenom poslu, prenosi Auto klub.

Čitava priča, međutim, po ko zna koji put, upućuje na problem uticaja društvenih mreža na maloletnike i nedovoljnu kontrolu od strane roditelja.

Video: Stavio peškir na glavu i pomislio da će izvesti pljačku života a onda je samo ukrao žvake

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA