≫ 

Žiri odlučio: Ovo je Best Buy automobil u Evropi za 2021. godinu

Nagrada stiže u godini u kojoj Seat proslavlja 70 godina postojanja i druga je koju španski proizvođač za svoje modele dobija u poslednjih nekoliko godina

  • 3
Seat Leon Foto: SEAT

Žiri organizacije AUTOBEST, sastavljen od 31 auto novinara iz svih krajeva Evrope, izabrao je Seat Leon za dobitnika prestižne nagrade AUTOBEST 2021, evropskog priznanja za Best Buy Car of Europe 2021, automobil koji kupcu pruža najviše za uloženi novac.

Nagrada stiže u godini u kojoj Seat proslavlja 70 godina postojanja i druga je koju španski proizvođač za svoje modele dobija u poslednjih nekoliko godina. Model Seat Ateca se istim priznanjem okitio 2017. godine.

Za 22 godine proizvodnje, i četiri generacije, Leon je prodat u više od 2,3 miliona primeraka, a stručnjaci ovogodišnju četvrtu generaciju "španskog Golfa" ocenjuju najboljom do sada.

Ulaganja u njegov razvoj rezultirala su većom efikasnošću i bezbednošću vozila, boljom dinamikom vožnje, kao u uvođenjem prvog plag-in hibridnog modela u Leon gamu.

Osim njega, Leona pokreće čitav niz savremenih agregata, kako benzinskih (TSI) i dizel (TDI), zatim na komprimovani prirodni gas (CNG), tako i dve hibridne varijante, blago hibridna (eTSI) i pomenuti plag-in (e-HYBRID).

Žiri je, takođe, pozitivno ocenio konektivnost i uvođenje najnaprednih sistema pomoći vozaču, pa je zbog ukupnog utiska koji je ostavio Seat Leon proglašen za jedan od najboljih automobila u svojoj kategoriji.

Bezbednost kojom se novi Seat Leon odlikuje nedavno je dokazana na Euro NCAP testu za 2020. godinu, za šta je zaslužna Volkswagenova MQB platforma, na koju je postavljen.

Video: Recite zbogom kašnjenju: Desetotočkaš visok 3 metra, za sat vremena pređe preko 23 automobila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kia

    17. decembar 2020 | 19:09

    kia je zakon

  • SRBIN

    17. decembar 2020 | 19:43

    Auta su sa dalekog istoka, ovo EU smece vozi niza rasa i kompleksasi..

  • Hibridni vozač

    17. decembar 2020 | 19:51

    Ovo je jedan veoma lep automobil, ali što se tiče kvaliteta motora jedino bih poverenje poklonio dizelašu, kvalitet benzinaca mi je vrlo sumnjiv...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA