Električni auto iz igrice postao stvarnost: Novi supersportski Jaguar ima 1.903 "konja" u točkovima

Vision Gran Turismo Coupé je izduženi automobil upečatljivog dizajna, na kome se ističe veliki zadnji spojler...

  • 5
Jaguar Vision Gran Turismo SV

Foto: Jaguar

Čuveni britanski proizvođač Jaguar prošle godine je prikazao svoj novi supersportski automobil Vision Gran Turismo Coupé, i to u poznatoj video igri Gran Turismo.

Kao i većina "digitalnih kreacija", ovaj automobil je delovao futuristički i predstavljao evoluciju ranijeg, ali takođe digitalnog dizajnerskog rešenja.

I taman kada su mnogi ljubitelji visokoperformativnih hiperautomobila pomislili da će sve ostati samo u virtuelnom svetu, Jaguar je odlučio da njegov novi GT postane stvarnost.

Vision Gran Turismo Coupé je automobil upečatljivog dizajna, na kome se ističe veliki zadnji spojler, ali i brojni manji elementi karoserije koji doprinose izuzetnoj aerodinamici. Automobil deluje izuzetno izduženo zahvaljujući veoma dugačkom prednjem delu.

Jaguar tvrdi da je njegov elektični pogon u stanju da na točkove isporuči 1.903KS, pri 3.360 Nm obrtnog momenta . To omogućava maksimalnu brzinu od 410km/h i ubrzanje od 0 od 100 km/h od neverovatnih 1,65 sekundi.

Za pogon na sva četiri točka zadužen je sistem do četiri elektromotora, po jedan na svakom točku.

Tolika snaga dolazi iz vrhunskog paketa litijum-jonskih baterija, koji je smešten u nisko postavljenoj, laganoj i krutoj strukturi tela automobila. To ovoj vrhunskoj sportskoj mašini daje izuzetno nisko težište, koje vozilu omogućava gotovo savršenu raspodelu težine.

Video: Recite zbogom kašnjenju: Desetotočkaš visok 3 metra, za sat vremena pređe preko 23 automobila

(Telegraf.ts)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • benzin sofer

    17. decembar 2020 | 22:54

    sve je to uredu sta ce mo sa kamionima autobusima avionima brodovima itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA