Pala još jedna odluka: Za 15 godina bez benzinaca

Da bi ubrzala prodaju električnih vozila japanska vlada namerava da obezbedi smanjenje cena akumulatora za više od pola do 2030. godine

  • 30
Električni automobil, punjenje baterija Foto: Unsplash

Japan namerava da do sredine 2030-ih izbaci iz upotrebe sva vozila sa benzinskim motorom, sa namerom da smanji emisiju ugljen dioksida i obezbedi "zeleni" rast vredan dva biliona dolara godišnje do 2050. godine, objavila je vlada te zemlje.

Da bi ubrzala prodaju električnih vozila vlada namerava da obezbedi smanjenje cena akumulatora za više od pola do 2030, javlja Rojters.

Planirane su i poreske olakšice i drugi oblici finansijske podrške kompanijama za uvođenje zelene tehnologije, prenosi Hina.

Evropska unija, Kina i druge privrede postavile su takođe ambiciozne planove ograničenja emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    26. decembar 2020 | 14:14

    Хоће неко написати колико производња, експлоатација и рециклирање старих батерија загађује природу ?

  • Otto

    27. decembar 2020 | 08:55

    Zar opet, gomila gluposti al sto drugo od tebe i ocekivat, po tebi je sve sjajno a naravno da nije, strucnjaci i dalje raspravljaju na koji nacin zbrint litijske baterije tebi je to rjesena stvar, lakse ti je punit baterije svaki dan umjesto natankat jednom u mjesecu i sto je naj gore sve mane el auta tebi su vrline, tebi je super sto se auto ne cuje a ljudi trose brdo novaca na izduvne sisteme, el auto prilikom odlaska na put zahtjeva proracun gdje i kako punit i koliko cekat i to ako negdje ne zaglavis u prometu (to sto nisi nikad zaglavio znaci ili da ne vozis ili da lazes ili zivis negdje gde nema prometa) uzivas vozit auto na baterije koji je puno tezi od istog na benzinski motor znaci kroz zavoje i prilikom kocenja masa se itekako oseti i ne dozvoljava ozbiljniju voznju jedino su ubrzanja nesto bolja ovisno o kom se benzincu radi i mogao bi i nastavit al nema smisla ti ces i dalje pilit po svom!

  • Boki

    26. decembar 2020 | 22:03

    Voleo bih da se sretnemo za 15 godina. Ja garantujem da za 15 godina baterijski pogon neće postojati. Dakle ne električni, za to ne znam možda će elektromotor pokretati točkove, ali akumulator neće biti izvor energije. To je promašena tehnologija 100%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA