• 9

Bračni par tužio Mercedes zbog "gubitka zadovoljstva u vožnji" svojom S klasom

Prvi problemi počeli su da se javljaju pre prvog "rođendana" njihovog Mercedesa, kada je posle 6.500 pređenih kilometara upravljač počeo da se zaglavljuje u vožnji

  • 9
Merceses-Benz S klasa, 2017. godina

Foto: Merceses-Benz

Za većinu ljubitelja automobila Mercedesova S klasa je jedan od najboljih automobila na svetu. Za neke, međutim, može biti izvor noćnih mora!

U tu manjinu spada i bračni par iz Vankuvera. Datong Jang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara.

Prvi problemi počeli su da se javljaju pre prvog "rođendana" njihovog Mercedesa. Posle nekih 6.500 pređenih kilometara upravljač je počeo da se zaglavljuje u vožnji.

Neprijatna pojava ih je veoma uplašila, pa su svoj auto vratili u servis. U Mercedesovom servisu u Ričmondu majstori su proverili upravljački sistem i konstantovali da je sve u redu, piše Vancouver Sun.

Međutim, budući da je S klasa, primerci proizvedeni između 2015. i 2019, zbog problema sa servo-upravljačem opozvana u SAD, kod vlasnika je ostala sumnja u postojanje kvar. Naime, utvrđeno je da tranzistor u upravljačkom mehanizmu može da se pregreje, što za posledicu ima isključivanje servo uređaja.

U zastupništvu u Ričmondu paru su navodno rekli da nastave da voze auto ili da ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i auto su trajno parkirali u aprilu 2018. godine, prenosi Index. Jang je rekao da se on i njegova supruga plaše da voze auto, ali da ne žele da ga prodaju i tako prenesu problem na novog vlasnika.

Merceses-Benz S klasa, 2017. godina

Foto: Merceses-Benz

Odlučili su da obaveste nemačku centralu Mercedes-Benza, koja se izjasnila o njihovom problemu i saopštila da auto mora da bude popravljen u okviru pomenutog opoziva.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika Mercedesa u Kanadi - "zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji". Mercedes-Benz Canada, navodno, stalno odlaže sudski postupak, kaže Jung, ističući da se ovom tužbom bori za bezbednost svoje porodice, ali i ostalih vlasnika.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cava

    Ostalo ime samo,bilo nekad,ko zna razumece!

  • Smehotres

    Kad natovarite dva kubika drva na njega,kao sto mi radimo,sve će muke da vas prodju

  • the best or nothing mercedes

    mercedes the best or nothing.nije mecka za seljake

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima